Det ska börjas i tid! Sebastian är 16 år och har blivit en Rapala Proguide.
Det ska börjas i tid! Sebastian är 16 år och har blivit en Rapala Proguide.[/caption]Den unga förmågan Sebastian ”LittlePiker” Eriksson har nu fått det ärofyllda uppdraget som Junior Proguide för Normark. " /> Sebastian blir Rapala Proguide | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Sebastian blir Rapala Proguide

Det ska börjas i tid! Sebastian är 16 år och har blivit en Rapala Proguide.


Det ska börjas i tid! Sebastian är 16 år och har blivit en Rapala Proguide.

Den unga förmågan Sebastian ”LittlePiker” Eriksson har nu fått det ärofyllda uppdraget som Junior Proguide för Normark.
Trots att Sebastian bara är sexton år gammal har han fiskat seriöst i 10 år. Främst är det gädda han har fokuserat på, men även abborre och gös hör till hans favoriter.
– Fiske är mitt största intresse. Med titeln som Junior Proguide hoppas jag kunna utveckla mitt fiske ännu mer. Jag hoppas samtidigt att jag kan få fler ungdomar att börja fiska, säger Sebastian.

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Du kanske även gillar detta