Det ska börjas i tid! Sebastian är 16 år och har blivit en Rapala Proguide.
Det ska börjas i tid! Sebastian är 16 år och har blivit en Rapala Proguide.[/caption]Den unga förmågan Sebastian ”LittlePiker” Eriksson har nu fått det ärofyllda uppdraget som Junior Proguide för Normark. " /> Sebastian blir Rapala Proguide | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Sebastian blir Rapala Proguide

Det ska börjas i tid! Sebastian är 16 år och har blivit en Rapala Proguide.


Det ska börjas i tid! Sebastian är 16 år och har blivit en Rapala Proguide.

Den unga förmågan Sebastian ”LittlePiker” Eriksson har nu fått det ärofyllda uppdraget som Junior Proguide för Normark.
Trots att Sebastian bara är sexton år gammal har han fiskat seriöst i 10 år. Främst är det gädda han har fokuserat på, men även abborre och gös hör till hans favoriter.
– Fiske är mitt största intresse. Med titeln som Junior Proguide hoppas jag kunna utveckla mitt fiske ännu mer. Jag hoppas samtidigt att jag kan få fler ungdomar att börja fiska, säger Sebastian.

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta