Bäst när det gäller. Det gäller inte bara Team Savage Gear, som vann Sommargäddan 2019 med ett otroligt finalresultat. När European Pikemasters avgjordes så drog finalvinnarna upp en gädda på hela 130 centimeter. " /> Tala om tajming – finalgädda på hela 130 centimeter | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Christian Wolstermayer med 130 centimeter gädda. Foto: Privat
Tala om tajming – finalgädda på hela 130 centimeter

Bäst när det gäller. Det gäller inte bara Team Savage Gear, som vann Sommargäddan 2019 med ett otroligt finalresultat. När European Pikemasters avgjordes så drog finalvinnarna upp en gädda på hela 130 centimeter.

De svenska arrangörerna av European Pikemasters, som även arrangerar Sommargäddan, konstaterar att tävlingen snabbt blev populär ute i Europa. Slutsegrare blev Team Austrian Pike Foundation, där Christian Wolstermayer lyckades fånga en gädda på hela 130 centimeter i finalen. Deras sammanlagda resultat blev 593 centimeter.

Tvåa blev Team JH & SL från Finland, och tre White Label Fishing från Nedeländerna.

Det står redan klart att tävlingen kommer tillbaka 2020, och förhoppningen är att ännu fler svenska lag ska delta.

– Vi kommer släppa info mycket tidigare inför 2020 vilket i sin tur kommer leda till fler team, även från Sverige. Dock finns det mycket som händer under höstmånaderna redan i Sverige men det är såklart helt ok att använda fiskar man registrerar i en annan tävling även i European pike masters, lite det som är tanken, hälsar Daniel Lövstedt i arrangörsstaben.

Hela resultatlistan hittar ni här!

Läs även om det otroliga resultatet i Sommargäddan:

https://www.fiskejournalen.se/sanslost-resultat-gav-savage-gear-segern-i-finalen/

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelsen meddelar att de tar hjälp av kustbevakningen för att skydda de lekande abborrarna.
Extra bevakning för att skydda Gotlands abborrar

Under våren är abborren en jagad art – både bland pimpelfiskare och vissa sportfiskare som vill fånga de stora exemplaren som lagt på sig vikt inför leken. Länsstyrelsen på Gotland meddelar att de kommer att bevaka abborrens lek extra noggrant denna vår.

På Gotland fredas sedan många år abborre och gädda mellan 1 mars–31 maj, med syftet att skydda fiskbestånden under och i anslutning till lekvandring och lekperiod.
Bakgrunden är att både abborre och gädda uppvisat en oroväckande nedgång sedan 1990-talet. Ett litet ljus i horisonten kan skönjas för abborren de senaste åren, men Länsstyrelsen markerar tydligt att beståndet fortfarande är skört.

De meddelar att det kommer att ske fisketillsyn under våren, och särskilt i områden där det förekommer gädd- och abborrlek. Tillsynen kommer att ske i nära samarbete med bland annat Kustbevakningen.

De påminner också om att minimimåttet för gädda är 40 centimeter och maximimåttet 75 centimeter. Vid handredskapsfiske får maximalt tre gäddor mellan 40–75 centimeter behållas per fiskare och dygn.

Du kanske även gillar detta