Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Sik i Recordfisken

Daniel Åkebrand från Njurunda fick en ordentligt stor sik när han pimpelfiskade på Umnässjön.

Efter fyra resultatlösa timmar på Umnässjön kände Daniel Åkebrand ett försiktigt ryck i spöet. När han gjorde mothugg var det helt stumt. En riktigt fin sik hade bitit sig fast och den anmäls nu till Recordfisken.
Dagen innan hade Daniel Åkebrand från Njurunda fått en sik på 1,4 kilo. Den fisk som stretade emot under isen kändes betydligt större. Efter några rusningar närmade sig fisken borrhålet och han fisk se siken för första gången. Plötsligt kändes borrhålet oroväckande litet.
– Jag stoppade ner handen och får tag under gälen så jag kan dra upp den genom hålet, berättar Daniel.
Väl på isens ovansida vägdes fisken till 3030 gram. Den föll för en mormyska agnad med maggot.
Här kan du läsa mer om regler och alla fina priser i tävlingen Recordfisken.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta