Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Simon fick drömsutare

Det här är en mycket lycklig 12-åring som fått en sutare som de flesta bara kan drömma om. Hela 3227 gram vägde den fina sutaren som Simon Lager anmält till Recordfisken.
I anmälan berättar Simon att han och kompisen Jonatan gav sig iväg till en liten damm för att meta sutare. Först fick Jonatan en liten sarv och sedan var det Simons tur – med en mört.
”Jag sätter på två jordgubbsmajs och en vanlig majs och doppar dem i Liquide Pellet, samt kastar mäskbollen precis vid flötet.
Efter ungefär två timmar kommer pappas kompis för att fiska. Då ska jag ta upp och kolla majsen, men det känns som om jag sitter fast i en stock! Fisken visade sig inte på länge och gav en riktig fajt. Vi trodde först det var en braxen, men när fisken kom in till land var det en sutare på 3,227 kilo”, berättar Simon i anmälan till Recordfisken.
Han talar också om att sutaren släpptes tillbaka sedan den mätts till en längd på 58 centimeter, med ett bukomfång på hela 50 centimeter.
Svenne Andersson

Simon Lager med den fina sutaren som han fångade i en liten damm i Uppsala.

Simon Lager med den fina sutaren som han fångade i en liten damm i Uppsala.

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Du kanske även gillar detta