svartzonker_notis " /> Sista dagarna för designtävlingen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Sista dagarna för designtävlingen

svartzonker_notis

20 februari ska alla tävlingsbidrag till Svartzonkers designtävling vara inne. Ännu finns chansen att plocka fram kreativititen.
Kom med det mest kreativa, snyggaste eller det mest fiskfångade förslaget på hur en McMy tailvobbler ska se ut. Claes Claesson – alias Svartzonker — vill ha din hjälp!
Ännu finns några dagar kvar att plocka fram målarlådan och tävla med Fiskejournalen i årets designtävling. På spel står massor av fiskeprylar från ABU, en hel låda med MacMy tailbeten samt den stora äran förstås.
Kolla in hittills inkomna bidrag och var med och tävla HÄR.

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Denna hittades uppspolad på land. Men vad är det för art, undrar fotografen Håkan Wallin.
Har du koll på denna krokodil-liknande art?

Det dyker upp allt fler udda fiskarter i Sverige, både önskade och oönskade. En av dem som skickat in en bildfråga är Håkan Wallin, som hittade denna art uppsköljd bland tången på Västkusten.

Senast i onsdags berättade vi om SLU:s sensationella fynd i Nordsjön, nämligen en kortnosad sjöhäst. En slutsats är att både den och andra arter lockas hit i takt med förändrat klimat.
Någon sjöhäst är inte arten på bilden ovan, även om det finns vissa likheter.
Håkan Wallin beskriver sitt fynd som 30–40 centimeter långt, och som synes har den ett säreget utseende med krokodil-liknande huvud.

Om du inte redan kommit fram till svaret på egen hand så kommer det här: Större kantnål. Detta enligt Sportfiskarnas experter Markus Lundgren och Hans Lindqwist.

Faktum är att arten är ganska vanlig på västkusten, men att den inte tillhör vardagsfångsterna vid sportfiske. Fiskejournalen skrev senast om Större kantnål i samband med ungdomstävlingen Artjakten 2019, där vinnaren Gustav Yxell fångade ett exemplar av denna art.
Tipset är att använda mycket små krokar.

Enligt SLU:s Artfakta uppehåller den sig gärna vid vegetationsrika klipp- eller sandbottnar, gärna med alger och bandtång. Den kan också påträffas i flodmynningarnas bräckta vatten. Födan utgörs av fiskyngel och små, ryggradslösa djur.

Du kanske även gillar detta