Anton Berglund från Fjärås leder alltjämt med 64 arter, tre arter före Hugo Lilja från Ålem. Därefter är det ett litet snäpp ner till fem killar som kämpar om bronset. Det är Calle Hjelm, Melker Durell, Simon Abrahamsson Noren och Ludwig Essén. På topp tio finner vi även en tjej Patricia Olsson. Topp tio får fiskeutrustningar men det är inte för sent att vinna priser! Alla som anmäler sig till tävlingen nu sista veckan får en multiwear-buff från Sportfiskarna – alla blir vinnare! Dessutom blir alla deltagare gratis Prova-på-medlemmar hos Sportfiskarna. Så skicka gärna in ett bidrag från er fiskesommar innan augusti är slut!" /> Sista veckan i Rapala cup! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Mathias Arnham
Igår skickade Edit Alexandersson in sin första fisk för sommaren en stensnultra. Hon berättar att stensnultrorna nappade väldigt bra och att hon fångade flera stycken i Gullmaren. Stensnultran är den vanligast förekommande fisken på flera fiskeplatser på västkusten. Den tillhör läppfiskarna och är släkt med bland annat berggylta och blågylta som är populära sportfiskar. Den är oftast brun eller orange i färgen och känns igen på sina utstickande tänder och den svarta fläcken på stjärtspolens överkant. När man fiskar stensnultra kan det vara bra att ha en lite mindre krok, en liten bit räka, mask, maggot eller snäcka.
Sista veckan i Rapala cup!

Med bara en dryg vecka kvar i Rapala cup så är spänningen stor. Anton Berglund från Fjärås leder alltjämt med 64 arter, tre arter före Hugo Lilja från Ålem. Därefter är det ett litet snäpp ner till fem killar som kämpar om bronset. Det är Calle Hjelm, Melker Durell, Simon Abrahamsson Noren och Ludwig Essén. På topp tio finner vi även en tjej Patricia Olsson. Topp tio får fiskeutrustningar men det är inte för sent att vinna priser! Alla som anmäler sig till tävlingen nu sista veckan får en multiwear-buff från Sportfiskarna – alla blir vinnare! Dessutom blir alla deltagare gratis Prova-på-medlemmar hos Sportfiskarna. Så skicka gärna in ett bidrag från er fiskesommar innan augusti är slut!

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Lucas Lövgren åkte tillbaka till platsen där han tidigare förlorat en stor fisk, och det lönade sig. Foto: Privat
Rödingbjässe från norr – Lucas fick sin revansch

Snacka om att sätta ned foten. Knappt har pimpelsäsongen börjat innan en av årets häftigaste fiskar har fångats, vågar vi påstå. Det var Lucas Lövgren i Kiruna som fick sitt livs fjällröding under den senaste turen – på samma plats där han tidigare tappat en bjässe.

Drömfisken fick simma tillbaka efter vägning.

Det har varit rejält kallt i landets nordligaste delar den senaste veckan, men Lucas Lövgrens fina röding hjälper månne till att höja temperaturen hos dem som tvekar inför att ge sig ut på fiskevattnen.
Måtten på bjässen var imponerande 5 996 gram och 82 centimeter. En sån där fisk som de flesta bara får se på bild i fisketidningar eller i sina drömmar.

Vi ber Lucas berätta om det lyckade fiskafänget:

– Att få inleda året med en sådan drömfisk känns magiskt. Ofta brukar jag se mina jullov som en tid då jag kan fara ut och fiska på vatten som jag tror kan hålla grov fisk. Det blir även en hel del mil på skotern i samband med det, berättar Lucas för Fiskejournalen.

Han fortsätter:
– Ändå sedan förra året då jag tappat en stor röding har jag velat åka tillbaka till den platsen och lägga timmarna. Jag väntade in snön 2021 och gjorde då den första fjällresan – som alltså gick rätt bra. Fisken bjöd på en 35 minuters kamp, därefter några bilder innan den fick gå hem igen.

Frågan är då hur han ska kunna toppa denna fisk i framtiden?
– Målet att få en större röding känns just nu svårt att överträffa. Ett av mina nästa mål inför sommarfisket blir att försöka slå mitt personbästa på öring, hälsar en nöjd fångstman.
Fiskejournalen tackar för storyn och gratulerar Lucas till en magisk fisk.

Du kanske även gillar detta