Fiskejournalen uppmärksammade nyligen studierna från USA som visar att fiske gör oss lyckligare och friskare. Det här är förstås inga nyheter för Fjällornas ordförande Sivan Jansson, som nu spridit budskapet i radioprogrammet P4 Extra. " /> Sivan Jansson sprider sann fiskelycka i radion | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Sivan Jansson blir kapten för det svenska landslaget i VM, och nu söker hon sponsorer och deltagare. Foto: Anders Lundin
Sivan Jansson sprider sann fiskelycka i radion

Fiskejournalen uppmärksammade nyligen studierna från USA som visar att fiske gör oss lyckligare och friskare. Det här är förstås inga nyheter för Fjällornas ordförande Sivan Jansson, som nu spridit budskapet i radioprogrammet P4 Extra.

Vi rekommenderar att ni går in här och lyssnar på Sivans budskap, som handlar om naturens läkande kraft och fisket förträffliga hälsofördelar. Hon drabbades själv av en stressrelaterad stroke för några år sedan, och fisket har varit en viktig ingrediens för hennes återhämtning, berättar hon för P4 Extra.

– Läkaren sa att vada i älven och binda flugor var bästa återhämtningsmodellen för mig, berättar Sivan Jansson.

Hon uppmuntrar fiskenyfikna människor att köpa ett haspelset och gå med i en fiskeklubb, som ett första steg mot att uppnå fiskelycka. Allt det där skriver vi på Fiskejournalen också under på – för självklart vill vi att fler ska syssla med världens bästa hobby!

Läs om fler kvinnor som lyfter fisket:

Fiskefrälsta fotografen Sofia har snart 30 000 följare

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Andreas Hagström tar över rodret på Beason båtar efter Peter Hedqvist. Foto: Privat
Fiskeprofil blir ny kapten på klassiskt båtföretag

Båtbranschen rider på en framgångsvåg, och både nya och gamla aktörer tar utvecklingen framåt. Nu står det klart att klassiska Beason Båtar får en ny ägare, nämligen i form av Andreas Hagström från Mariestad.

Andreas tar över efter Peter Hedqvist, som styrt skutan på Beason Båtar sedan 2006. Han kommer dock att vara kvar inom företaget, både med att bygga båtar och ta fram nya båtmodeller tillsammans med Andreas.
– Inom kort kommer vi presentera en modell som fyller ett hålrum i det nordiska sportfisket, meddelar Andreas Hagström.

Det ska tilläggas att Andreas Hagström, som är ett välkänt namn inom trollingkretsar, sedan tidigare driver Mariestads Marina. Enligt dem själva är intresset för välbyggda sportfiskebåtar som tål det nordiska klimatet stort, att och Beason är många sportfiskares ”drömbåt”.

Du kanske även gillar detta