Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Sjövett i Fiskejournalen

Det är inte många veckor kvar tills de första entusiasterna sjösätter sina båtar. Men hur är det egentligen med kunskaperna, är vi säkra på sjön?
Med start i Fiskejournalen nr 3/2010 presenterar vi en åtta delar lång serie om säkerhet till sjöss för småbåtsfiskare. Tillsammans med en expert på området går vi steg för steg för steg igenom vad du behöver veta innan du ger dig ut.
Första delen tar upp sjövett och regler för hur vi färdas på sjön. I Fiskejournalen nr 4/2010, som kommer i dagarna, går vi igenom hur du gör din båt redo för äventyr till havs eller på de stora sjöarna.
Anders Nicander

I det nya numret av Fiskejournalen handlar det om hur man gör båten sjösäker.

I det nya numret av Fiskejournalen handlar det om hur man gör båten sjösäker.

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta