Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Fiskejournalen
Sjuk av vitt bröd?

Blir karparna övergödda och sjuka av för mycket vitt bröd? Ja, det tror i alla fall ägaren till några fiskedammar i Hampshire, England – och förbjuder mäskning och mete med vitt bröd.
Förbudet mot att använda vitt bröd, franskbröd, vid mete har rört upp känslorna i England. Många karpfiskare ifrågasätter om det verkligen är omsorg om karparna som fått ägaren till Greenridge Farm Fishery att tillgripa förbud, rapportera The Telegraph. Fiskevattenägaren talar nämligen också om nedskräpning och kvarlämnat bröd på stränderna. Vissa fiskare kan använda upp till åtta brödlimpor under en fiskedag.
En representant för ägaren säger dock att man absolut inte vill förbjuda metoden med ytbete – men att det går lika bra att använda fullkornsbröd som är bättre för karparnas hälsa. Vitt bröd gör karparna feta, lata och tar bort deras kampvilja.
Svenne Andersson

För mycket vitt bröd? Ja, nog ser det ut som om den här karpen har smaskas i sig några limpor... (Foto: Fiskekompaniet)

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta