Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Sjuk av vitt bröd?

Blir karparna övergödda och sjuka av för mycket vitt bröd? Ja, det tror i alla fall ägaren till några fiskedammar i Hampshire, England – och förbjuder mäskning och mete med vitt bröd.
Förbudet mot att använda vitt bröd, franskbröd, vid mete har rört upp känslorna i England. Många karpfiskare ifrågasätter om det verkligen är omsorg om karparna som fått ägaren till Greenridge Farm Fishery att tillgripa förbud, rapportera The Telegraph. Fiskevattenägaren talar nämligen också om nedskräpning och kvarlämnat bröd på stränderna. Vissa fiskare kan använda upp till åtta brödlimpor under en fiskedag.
En representant för ägaren säger dock att man absolut inte vill förbjuda metoden med ytbete – men att det går lika bra att använda fullkornsbröd som är bättre för karparnas hälsa. Vitt bröd gör karparna feta, lata och tar bort deras kampvilja.
Svenne Andersson

För mycket vitt bröd? Ja, nog ser det ut som om den här karpen har smaskas i sig några limpor... (Foto: Fiskekompaniet)

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta