[/caption] " /> Skogsmanifestation för vattnet | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Skogsmanifestation för vattnet

Skogen utarmas på liv och uråldriga skogar ersätts systematiskt med kalhyggen, enligt Naturskyddsföreningen. (Foto: Morgan Fihn)

Tycker du också att skog och vatten är viktig? Kom då till Stora torget i Falun och delta i Skogsmanifestationen lördagen den 18 maj. Detta uppmanar Naturskyddsföreningen Dalarna till.
Dagens skogsbruk påverkar vattensystemen negativt i allt större omfattning. Urlakning av kvicksilver, slammning på grund av körskador och konsekvenser från markberedning visar sig allt tydligare, även försurningen ökar. Kraftigare variationer av älvflöden på grund av vattenkraft, där ej skogen tar upp vattnet längre, är också en konsekvens. Ja, listan kan göras lång på den påverkan kalhyggen med markberedning medför.
Skogsmanifestationen sker lördagen den 18 maj klockan 12-15 på Stora Torget i Falun.
För mer info gå in på www.skogsnätverket.se

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta