Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Skönhet på fluga

Att fånga en stor gädda är kul – att ta den på flugspö är ännu roligare. Det tycker i alla fall rätt många flugfiskare och allt fler av dem anmäler sina fångster till 100-klubben.
En av de flugfiskare som rapporterat in gäddor den senaste tiden är Conny Mohlin från Jönköping. Conny var ute på välkända storgäddevattnen Landsjön tillsammans med en kompis i mitten av april. Första stället de prövade gav inget, men efter en mindre förflyttning blev det tvärnit när Conny började ta hem lina. Något hade tagit Patriks hembundna 19-centimetare i guld, grönt och svart. Detta något var inte alls intresserat av att komma in i båten och bjöd på en lustiger dans, som bland annat innefattade rusning under båten.
Loopspöt fick verkligen bekänna färg, men efter en kvart lyckades Conny pressa upp gäddan till ytan, där kompisen Fredrik fick till en gälgrepp. Det blev en del rispor i fingrarna, men gäddan kom i båten och kunde mätas till 114 centimeter innan den fick simma tillbaka.
Svenne Andersson

Flugfiskaren Conny Mohlin fick en härlig fajt med stor gädda på flugspö.

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfisket och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta