Toppredatorer som tandvalar, delfiner, hajar och marlin är ett tecken på att havets ekosystem fortfarande är i balans. Foto: WWF
Toppredatorer som tandvalar, delfiner, hajar och marlin är ett tecken på att havets ekosystem fortfarande är i balans.
Foto: WWF[/caption]Hjälp till att skydda det levande havet runt Kanarieöarna, innan det är för sent. Skriv på WWF:s upprop! " /> Skydda Kanarieöarnas levande hav | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Skydda Kanarieöarnas levande hav

Toppredatorer som tandvalar, delfiner, hajar och marlin är ett tecken på att havets ekosystem fortfarande är i balans. Foto: WWF


Toppredatorer som tandvalar, delfiner, hajar och marlin är ett tecken på att havets ekosystem fortfarande är i balans.
Foto: WWF

Hjälp till att skydda det levande havet runt Kanarieöarna, innan det är för sent. Skriv på WWF:s upprop!
Mer än en tredjedel av planetens valar, delfiner och tumlare har setts i vattnen runt de kanariska öarna Lanzarote och Fuerteventura.  Här finns även Europas bästa områden för fiskar som marlin, hajar och tonfisk. Med andra ord är det fortfarande ett levande och hyfsat friskt hav. Nu startar WWF en namninsamling för att göra detta områden till ett MPA, Marine Protected Area, vilket betyder att militära operationer är förbjudna, båttrafiken reglerad och att området är fritt från borrning efter olja och gas.
Skriv på uppropet för ett marint skyddat område vid Kanarieöarna!

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Du kanske även gillar detta