Toppredatorer som tandvalar, delfiner, hajar och marlin är ett tecken på att havets ekosystem fortfarande är i balans. Foto: WWF
Toppredatorer som tandvalar, delfiner, hajar och marlin är ett tecken på att havets ekosystem fortfarande är i balans.
Foto: WWF[/caption]Hjälp till att skydda det levande havet runt Kanarieöarna, innan det är för sent. Skriv på WWF:s upprop! " /> Skydda Kanarieöarnas levande hav | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Skydda Kanarieöarnas levande hav

Toppredatorer som tandvalar, delfiner, hajar och marlin är ett tecken på att havets ekosystem fortfarande är i balans. Foto: WWF


Toppredatorer som tandvalar, delfiner, hajar och marlin är ett tecken på att havets ekosystem fortfarande är i balans.
Foto: WWF

Hjälp till att skydda det levande havet runt Kanarieöarna, innan det är för sent. Skriv på WWF:s upprop!
Mer än en tredjedel av planetens valar, delfiner och tumlare har setts i vattnen runt de kanariska öarna Lanzarote och Fuerteventura.  Här finns även Europas bästa områden för fiskar som marlin, hajar och tonfisk. Med andra ord är det fortfarande ett levande och hyfsat friskt hav. Nu startar WWF en namninsamling för att göra detta områden till ett MPA, Marine Protected Area, vilket betyder att militära operationer är förbjudna, båttrafiken reglerad och att området är fritt från borrning efter olja och gas.
Skriv på uppropet för ett marint skyddat område vid Kanarieöarna!

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, det blir inget stopp för nya karpvatten. Foto: Marco Eichnar
Jubel bland sportfiskare – karpstopp dras tillbaka

Onsdagen var en segerns dag för svenska karpfiskare. Havs- och Vattenmyndigheten drar nämligen tillbaka sitt kritiserade förslag om att helt förbjuda utplantering av karp i nya vattenområden.

Fiskejournalen skrev för en tid sedan om den kraftiga kritiken mot Havs- och Vattenmyndigheten förslag, och nu har alltså sportfiskarna fått det glädjande beskedet att myndighetens ändrat sig.
– Det är glädjande att se att det faktiskt är möjligt att argumentera sakligt och få ett annat utfall. Nu kan man fortsatt utveckla sportfisket efter karp i landet under kontrollerade former, precis som vi hoppats, säger Svenska Karpklubbens ordförande Jon Sköld till Fiskejournalen.

De nya föreskrifterna som nu fastsatts innebär istället att det fortsättningsvis blir individuell prövning av ansökan hos respektive länsstyrelse som innan, vilket är exakt det som Svenska Karpklubben pekat på i sitt remissvar.
”På så vis kan vi fortsatt ha en god och kontrollerad möjlighet att skapa nya sportfiskevatten för Karp i Sverige och detta kan inte ses som annat än en viktig seger för alla som engagerar sig för karpfisket i vårt land”, skriver klubben på sin hemsida.
Här kan du läsa mer!

Du kanske även gillar detta