Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Slutspurt i Grand Slam

Augusti innebär inte bara kräftskivor, slut på semester och kyligare kvällar. Det är även tid för Grand Slam Cup att gå in i finalmånad. Dags att gnugga geniknölar och slipa på taktiken inför spurten. Den 31 augusti koras vinnaren.
Jens Hedström såg vi häromdagen med en fin 100-klubbare, taget på UL-grejor. Han har även klarat bedriften att ta en Grand Slam, men ligger inte på latsidan för detta. Han satsar nu på att förbättra sin poängskörd. Du kan anmäla hur många fiskar du vill till Grand Slam Cup för att förbättra ditt resultat. Se bara till att göra det inom två veckor efter fångst.
Jens Hedströms abborre vägde 1320 gram, var nytt personligt rekord och fångades i sjön Glan, Östergötland.
– Det blev en rejäl fajt innan fisken hamnade i håven, berättar Jens.
För regler och information om tävlingen, klicka här.
Morgan Fihn

Jens Hedström förbättrade både sitt personliga rekord för abborre och totalpoäng i Grand Slam Cup.

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta