" /> SM i gädda avgjordes i tät slutstrid | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Per Tjernström i Team Active Outfit med sin längsta gädda för dagen, en 93 centimeter lång skönhet som bidrog till slutsegern i SM-tävlingens individuella klass. Per kom dessutom tvåa i huvudtävlingen tillsammans med Viktor Enblom. Foto: Viktor Enblom
SM i gädda avgjordes i tät slutstrid

I dag gjorde tio team upp om den åtråvärda segern i SM i gädda – Catch with Care Sportfishing Masters 2017. Tävlingen avgjordes i Nyköpings skärgård och den direktsända kampen blev en nervpirrande holmgång. Eftermiddagens slutspurt blev avgörande och när båtarna vände hem hade team Jiggar.nu lyckats allra bäst.

Vilken spännande finalhelg det blev! Under fredagen och lördagen kämpade drygt 180 team om en plats i dagens exklusiva sluttävling, dit bara tio båtar fick komma till start.
Trots att det blåste kraftigt gick det att finna lä inne i vikarna, och där bjöds det på många sköna gäddhugg.
Team Active Outfit, som vi skrev om i går, rivstartade och såg länge ut som tävlingen segrare.
– Det gick riktigt bra för oss i början. Tack vare livesändningen hade vi bra koll på ställningen och visste att vi ledde, berättar Per Tjernström.

Men de sista timmarna stannade fisket av för Per och hans teamkompis Viktor Enblom. Desto bättre gick det då för Ergon Nilsson, Jakob Hanc och Björn Boström i teamet Jiggar.nu. De fick till slut ihop en totallängd på 437 centimeter, vilket räckte för att passera Per och Viktor med 13 centimeters marginal.
Trots att segern låg inom räckhåll är Per inte märkbart besviken över att ha blivit passerad i slutskedet.
– De sista timmarna satsade vi allt på att höja vår kortaste tävlingsfisk, men det ville sig inte. Visst känns det lite retligt eftersom vi var så nära att vinna, men om ett par dagar kommer vi istället kunna glädja oss åt andraplatsen. Helgen har varit kanon och jag vill passa på att berömma hela arrangemanget. Allt har fungerat perfekt och Niclas Åhrman har gjort ett kanonjobb. Det tycker jag även gäller för Kanalgratis som skötte live-sändningen. Den kändes proffsig hela vägen och vi kommer gärna tillbaka, hälsar Per, som förutom andraplatsen i lag blev tävlingens individuella mästare.

Stort grattis till honom, Viktor och Jiggar.nu för en urstark insats!

Läs mer om tävlingen och slutresultatet här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta