Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige nicander
SM i havsfiske

Göteborgs havsfiskeklubb välkomnar alla medlemmar i Sportfiskarna till öppet SM i havsfiske. Tävlingen hålls i Öresund helgen 7-8 oktober.
Att lägga en havsfisketävling i Öresund i början av oktober är ett säkert kort. Vinden är sällan några problem, det är inga långa avstånd till fiskeplatserna och eftersom Öresund sedan länge är befriat från trålar är tillgången på fisk, både vad det gäller arter och i mängd, god. En stor del av all salta storfiskar som registreras under ett år kommer från Öresund.
Att det sedan är allmänt trevligt i Öresundsregionen är en extra bonus.
För att läsa mer och anmäla dig till tävlingen klicka HÄR
Anders Nicander

Öresund är den perfekta platsen för en havsfisketävlingen. (Foto: Anders Nicander)


Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta