Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige nicander
SM i havsfiske

Göteborgs havsfiskeklubb välkomnar alla medlemmar i Sportfiskarna till öppet SM i havsfiske. Tävlingen hålls i Öresund helgen 7-8 oktober.
Att lägga en havsfisketävling i Öresund i början av oktober är ett säkert kort. Vinden är sällan några problem, det är inga långa avstånd till fiskeplatserna och eftersom Öresund sedan länge är befriat från trålar är tillgången på fisk, både vad det gäller arter och i mängd, god. En stor del av all salta storfiskar som registreras under ett år kommer från Öresund.
Att det sedan är allmänt trevligt i Öresundsregionen är en extra bonus.
För att läsa mer och anmäla dig till tävlingen klicka HÄR
Anders Nicander

Öresund är den perfekta platsen för en havsfisketävlingen. (Foto: Anders Nicander)


Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nu kan öringar leta sig upp till nya lekplatser i Hargsån. Foto: Jon Sailer
Det är vår – släpp fiskarna och bäckarna loss!

Fiskevården är på frammarsch i Sverige. Såklart måste vi berätta om detta glädjeämne från Uppland, där Hargsån släpps fri efter 350 år i bojor.

Rubriken är en association till den svenska filmklassikern ”Släpp fångarne loss – det är vår!”.  Och nog förtjänade Hargsån att släppas loss efter så många århundranden. Ån har varit torrlagd i 350 år, ända sedan bruket vid Nerhammaren anlades.
Det 182 meter långa omlöp som nu öppnats kommer att ge lekvandrande fisk tillgänglighet till ett helt åsystem, med över 40 hektar våtmark och flera kilometrar med skogsbäckar.

Det är Upplandsstiftelsen som tillsammans med Sportfiskarna och Hargs bruk lyckats ro projektet i hamn.
Direkt efter färdigt arbete sågs havsöring gå upp och leka på de nyanlagda lekbottnarna. Dessutom noterades den rödlistade arten nejonöga som nu får bättre chans att klara sig, rapporterar Upplandsstiftelsen på sin hemsida. Här kan du även se ett filmklipp från SVT om händelsen!

Du kanske även gillar detta