" /> Snart dags för Havsöringens dag | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Följ våra tips och hitta havsöringen snabbare! Foto: Tellis Katsogiannos
Snart dags för Havsöringens dag

Ser du fram emot en ny havsöringssäsong och vill du gärna träffa likasinnade under trevliga och inspirerande former? Nu på lördag är det dags för Havsöringens dag i Göteborg!

Årets upplaga av Havsöringens dag är den fjärde i ordningen och nytt för i år är att mässan hålls på Nolvik Hotell & Konferens vid Säve Flygplats.
Som vanligt är det Fiskevårdsnätverket i Göteborg och Tellis Flugfiske som står bakom arrangemanget, och programmet är fullt av spännande aktiviteter med havsöringen i fokus.
– Det kommer att finnas ledande leverantörer, redskapshandel, flugbindare, föreläsare, lotteri och en massa annat trevligt, hälsar Tellis Katsogiannos.

Foto: Tellis Katsogiannos

Tiderna är 10:00-16 :00 och inträdet kostar 100 kronor per vuxen och 50 kronor för ungdomar mellan 12-16 år. Barn under 12 år kommer in gratis.

Samtliga intäkter från inträde och lotterier går oavkortat till fiskevård som gynnar västkustens havsöring!

Läs mer om arrangemanget här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vilmer fördubblade sitt personliga rekord med den här granna gäddan. Foto: Privat
Veckans fiskeglädje: Vilmer och granna gammelgäddan

Delad glädje är dubbel glädje. Veckans stora fiskelycka rapporteras in från Martin Bojfors och 8-årige sonen Vilmer, som fick sina drömmar uppfyllda när de tog en fisketur på Mälaren.

Vilmers tidigare personliga rekord låg på 5,4 kilo, och redan i bilen var Vilmer taggad och pratade om att det skulle vara roligt att få nytt personligt rekord på gädda eller gös.
Och det infriades med råge.

– Vi började trolla en stor vik över cirka 15 meters djup. Vi hade vobbler som gick mellan 2,5–6 meter ner. Efter bara 15 minuter så såg vi på det yttre paravanspöt att det backade lite, berättar Martin.
Hugget såg inte så våldsamt ut, men när Vilmer tog spöt så kände han att det var en stor fisk.

– Vi trodde först att det var en stor gös, eftersom den fortsatte att gå djupt hela vägen fram till båten. Men när den kom upp mot ytan kunde vi se den enorma gäddan.

 

Fördubblade sitt rekord
Pappas håvning gick bra och sedan blev det glädjevrål från både Vilmer och pappa.
– Jag insåg att det förmodligen var en 10-plussare, men sa bara till Vilmer ”det här är garanterat ett nytt PB”! När vi vägt fisken till 11,2 kilo och mätt henne till hela 117 centimeter, var Vilmer helt mållös. Han förstod knappt vad som hänt!
De hälsar också att återutsättningen gick bra och att gäddan simmade piggt ner mot djupet, så att fler får chansen att fånga den.
– Ett minne för livet för både Vilmer och mig, konstaterar en nöjd pappa.

Du kanske även gillar detta