Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Snart ny lag om elcertifikaten?

Snart beslutar riksdagen om de 200-300 vattenkraftanläggningar utan tillstånd för sin verksamhet – skall få bidrag via elcertifikaten. (Foto: Morgan Fihn)

Inom den närmsta månaden ska riksdagen rösta om nya elcertifikatlagen. Förra veckan betraktade näringsutskottet förslaget och enligt initierade källor kommer förslaget att gå igenom ograverad – om inget görs.
Christer Borg, Älvräddarna reagerar starkt på nya lagförslaget.
– Det största och mest skandalösa problemet med lagen är att riksdag och regering kommer att transferera elkonsumenters pengar till vattenkraft i många år utan att kräva någon som helst miljöhänsyn – miljöhänsyn som EU-kommissionen kräver, säger Christer.
Som om inte detta vore nog så kan 200-300 vattenkraftsanläggningar helt utan några som helst giltiga tillstånd för verksamheten få dessa elcertifikat.
– Även om de har någon form av giltigt tillstånd är de i 97 % av fallen från år 1918 – ett år då vi hade kvar dödsstraffet och kvinnor inte hade rösträtt!
Huruvida regeringen tycker sig uppfylla den miljöhänsyn som EU kräver står oklart. En inte alltför vågad gissning är att kritiken från EU kommer att tillta.
Här kan du läsa mer om hur Sverige kritiseras av EU.
Vill du läsa tidigare notiser om elcertifikat? Klicka här.
Morgan Fihn


Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta