" /> SNF vill "skippa scampi" | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
SNF vill "skippa scampi"

Under stridsropet ”Skippa scampi” ger sig Svenska Naturskyddsföreningen ut på härnadståg mot jätteräkorna. En av världens värsta miljöbovar som inte bör importeras till Sverige.
Jätteräkor är förstås inget som hamnar på din tallrik, eller hur? Vi vet ju alla att det finns en hel rad negativa saker förknippade med dem. Eftersom de pumpas fulla med antibiotika och annan medicin för att klara det tuffa livet i odlingarna är de ju inte särskilt tilltalande som föda. Men det värsta är att odlingen av jätteräkor är miljöförstöring i världsklass.
Odlingen skövlar mangroveskogar, suger ut lokalbefolkningen och förstör miljön runtomkring.
Som ett led kampanjen har SNF gjort en liten upplysande film som du kan se via den här länken.
Svenne Andersson

"Skippa scampi" uppmanar Naturskyddsföreningen och ger tydliga argument i den här filmen.

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta