Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Snygg fluglåda med laser

Gamle storfiskaren Ronny Svensson i Örkelljunga ägnar sig numera åt att glädja andra sportfiskare – till exempel med en sådan här tjusig flugbindarlåda med lasergravyr.
Ronny Svensson var en av Sveriges mest framträdande specimenfiskare under en period på 1970- och 1980-talet. När han senare startade Ronsve lasergravyr var det naturligt att han sökte kunder bland sina gamla kompisar inom fisket. Nu graverar han fiskemotiv på allt från termosar och brevlådor till toasitsar – samt, till exempel en fluglåda av trä.
– Det är en kund i Kalix som ville ha en större fluglåda smyckad med text och lämpliga bilder, berättar Ronny.
Svenne Andersson

En fluglåda i trä blev ett riktigt konstverk när den graverades snyggt med laserteknik.

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta