Daniel Matspers, Tobias Wikberg och Ludvig Eriksson fick inte bara en grym ismetad gädda på 12.44 kilo, de fick hela förloppet förevigat på film också. " /> Snygg tolvplussare på film | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Maria Ålander
Daniel Matspers från Leksand fiskade med sina polare i Team Roach, när denna vackra gädda på 12.44 kilo kom upp.
Snygg tolvplussare på film

Daniel Matspers, Tobias Wikberg och Ludvig Eriksson fick inte bara en grym ismetad gädda på 12.44 kilo, de fick hela förloppet förevigat på film också.
De tre unga dalmasarna från Leksand bildar gäddteamet ”Team Roach”.
I helgen visade de vad de gick för med en 11 minuter lång fajt och en proffsig landning.
Temperaturen var plus tre grader och vindstilla, en perfekt väder för en härlig isfiskedag och en säker återutsättning. Fisken vägdes till 12,44 och mättes till 118 cm.

 

Relaterad nyhet från din region
59 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta