Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Herman kom från Holland till Universeum bara några månader gammal.
Sorg i akvarievärlden

Igår kväll, måndag den 13 april, dog sandtigerhajen Herman. Han har simmat på Universeum i Göteborg i 14 år.
Herman var kanske den mest karismatiska av Oceantankens invånare, där han mycket värdigt patrullerade av sitt akvarium i långsam mak. Den enda som har kunnat utmana Herman om ledarrollen är sågfisken Fröken Sågkrates. Genom åren har de två hamnat i åtskilliga dispyter, men de har alltid slutat i vapenvila.
Herman blev nästan 15 år gammal, vilket är en normal livslängd för sandtigerhajar. Han kommer nu att obduceras för att fastställa dödsorsaken.

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta