" /> Spektakulär djuphavsfångst från Australien | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Flera arter av ödlefiskar fångar nu forskarnas intresse. Foto: Matt Morrison / CSIRO
Spektakulär djuphavsfångst från Australien

Över 100 fiskarter och mängder av andra djur har fångats av forskare utanför Australiens östkust. Flera av fynden kan vara unika och nu börjar det spännande arbetet med att analysera fångsten från havets djup.

Ödlefiskar, självlysande hajar och fiskar utan ansikte är några av de fynd som forskarna fann i den trål som i somras drogs upp från Australiens djuphav. I veckan startade analysen av fångsten i CSIRO:s labb på Tasmanien. Sannolikt rör det sig om många okända arter och i så fall får forskarna namnge sina spektakulära fynd.
En av fiskarna är slående lik ”Mr Blobby” – som 2013 utnämndes till världens fulaste fisk.

Världens fulaste fisk? Foto: Matt Morrison / CSIRO

[allergallery id=”53243″]

https://www.youtube.com/watch?v=XlKMTVBRpX4

Läs mer här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Holm
Fisket skedde vid ett regnbågsvatten i Hubo-Långsjön, i Hofors kommun.
Lättnad efter ny dom i fiskekortsmål

Domen som många i fiskesverige väntat på har kommit. Det handlar om den omtalade fiskekortsdomen där två personer friades från olovligt fiske efter att tingsrätten ansett att fiskekort inte är personliga. Nu döms de två männen i hovrätten.

Det blir alltså en helomvändning i hovrätten i det omtalade målet som Fiskejournalen rapporterat om tidigare. De två åtalade männen döms nu till dryga dagsböter och skadestånd för olovligt fiske.
När Fiskejournalen pratar med Urban Henriksen i Hubo-Långsjön, området där händelsen inträffade, så är han lättad och lite överraskad.
– Jag hade faktiskt inte hoppats på att vi skulle få rätt och att det skulle gå vägen för oss, men det gjorde det ändå. Rättvisa har skipats.

Domen har fått mycket uppmärksamhet och väckt stor oro hos många aktörer som upplåter fiske, men Urban har inte hunnit ägna så mycket tankeverksamhet åt det specifika fallet.
– Nej, jag sitter faktiskt med 40-talet ärenden om olovligt fiske bara från förra året, men det är klart att det är skönt att det gick vägen både för oss och för resten av fiskesverige, säger han till Fiskejournalen.

Du kanske även gillar detta