Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Spela på gäddorna

På söndag är det dags för Värtan Cup – och liksom i fjol finns det möjlighet att spela på tävlingen hos Ladbrokes. Söders Sportfiske 1 är favoriter, men ger ändå 14 gånger pengarna.
Värtan Cup har blivit en institution för gäddfiskare runt huvudstaden och sedan spelbolaget Ladbrokes i fjol gav sig in i tävlingen har intresset växt ytterligare.
Numera finns det alltså möjlighet att vinna (eller förlora) pengar på hur huggvilliga gäddorna är. Ladbrokes har rankat de startande teamen. Fjolårets vinnare, Södrs Sportfiske 1 tog även hem SM i gäddfiske tidigare i år och är favoriter. Därnäst kommer Team Gött Mos och Team Carlsson som båda ger 16 gånger pengarna. Nästan dubbelt så mycket kan man få om man satsar på Team Ernström och dom vinner – 31 gånger pengarna.
Sportfiskeboden arrangerar tävlingen och har mer info på sin hemsida och oddsen hittar man hos Ladbrokes.
Svenne Andersson

Det simmar en del grymma pjäser i Värtan. Här visar Oscar Norlin upp en från 2008 års tävling.

Det simmar en del grymma pjäser i Värtan. Här visar Oscar Norlin upp en från 2008 års tävling.

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta