Passa på att utnyttja sommarens erbjudande med fiskeutrustning och fisketips! Passa på att utnyttja sommarens erbjudande med fiskeutrustning och fisketips![/caption] " /> Sportfiskarna: Börja fiska! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Sportfiskarna: Börja fiska!
Passa på att utnyttja sommarens erbjudande med fiskeutrustning och fisketips!

Passa på att utnyttja sommarens erbjudande med fiskeutrustning och fisketips!

Börja fiska erbjuder barn upp till 16 år lån av fiskeutrustning och massor med fisketips. Bakom satsningen står Abu Garcia, Sportfiskarna, Unga Sportfiskare och sportfiskebutiker i hela landet.
Paketet ger en ung fiskare goda möjligheter att på egen hand, eller med lite hjälp av en vuxen, prova på att sportfiska i sommar. Förutsättningarna är fantastiska. I Sverige finns över 90 000 sjöar, många stora och små vattendrag och en flera hundra mil lång kuststräcka.
– Ett väckt fiskeintresse hos ett barn ger ofta ett livslångt intresse för naturen och miljön, det är en av våra viktigaste uppgifter att väcka det intresset, säger Stefan Nyström, Sportfiskarnas generalsekreterare.

Förutom gratis lån av fiskeutrustning i fiskebutiker över hela landet får deltagarna även en fisketidning med tips och trix, gratis medlemskap i Unga Sportfiskares Förbund och en fiskefilm.
Varje år fiskar 1,5-2 miljoner svenskar, vilket gör fiske till en av våra största fritidssysselsättningar. Av utövarna är cirka en halv miljon barn. Det svenska fiskeredskapsföretaget Abu Garcia vill med projektet ge ännu fler ungdomar möjlighet att börja fiska.
– Sportfiske är kul, spännande och avkopplande på en och samma gång. Passa på att Börja fiska, säger Olle Lidesjö försäljningschef på Abu Garcia.
Ta med dina föräldrar till en fiskebutik för att låna utrustningen, sen kan du fiska varje dag på sommarlovet!
Under hela sommaren  erbjuds barn och ungdomar upp till 16 år:
• Lån av ett haspelset eller en inkapslad spinnutrustning från Abu Garcia
• Gratis medlemskap i Unga Sportfiskares Förbund med olycksfallsförsäkring
• Fisketidning med tips, trix och även intervju med Markoolio om hans fiske
• 32-sidig fiskehandbok
• Sportfiskarnas film ”Fiska! Fiska! Fiska!” om grunderna i sportfiske
För att utnyttja erbjudandet lämnar man 200 kronor i deposition och undertecknar ett låneavtal tillsammans med målsman. Lista över alla butiker där man kan låna fiskeutrustning finns på;  www.sportfiskarna.se/borjafiska

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Du kanske även gillar detta