[/caption] " /> Sportfiskarna har fortsatt fokus på EU | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Sportfiskarna har fortsatt fokus på EU

Axel Henckel och Glenn Douglas med EU-parlamentarikern Isabella Lövin. (Foto: Sportfiskarna)

Representanter från Sportfiskarna och projekt ”Låt vildlaxen vandra hem” har nyligen åter varit i Bryssel för att denna gång träffa EU-parlamentarikern Isabella Lövin och Sveriges ständiga representation vid Europeiska unionen.
– EU:s förvaltning av de olika fiskbestånden måste tillgodose sportfiskets framtida resursbehov och inte bara yrkesfiskets behov. Vi från sportfiskets sida måste ligga på för att ge rätt information och bevaka våra intressen, säger Glenn Douglas, Sportfiskarna.
På agendan fanns både EU:s förslag till en ny långsiktigt förvaltningsplan för östersjölax och reformen av den gemensamma fiskeripolitiken.
– Det är nödvändigt att EU förstår att lax är en ovanlig fiskart som kräver mycket större inflytande i förvaltningen från både sportfiskare och representanter för älvregionerna. Stödutsättning av laxsmolt i utbyggda älvar, smoltproduktion och ökad kontroll av tjuvfiske är andra viktiga ämnen,  avslutar Glenn Douglas.

Utöver laxplanen diskuterades även EU:s reform av den gemensamma fiskeripolitiken. Både reformen av den gemensamma fiskeripolitiken och den nya laxplanen behandlas nu av EU:s ministerråd där Sverige representeras av landsbygdsminister Eskil Erlandsson.
www.sportfiskarna.se

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Lucas Lövgren åkte tillbaka till platsen där han tidigare förlorat en stor fisk, och det lönade sig. Foto: Privat
Rödingbjässe från norr – Lucas fick sin revansch

Snacka om att sätta ned foten. Knappt har pimpelsäsongen börjat innan en av årets häftigaste fiskar har fångats, vågar vi påstå. Det var Lucas Lövgren i Kiruna som fick sitt livs fjällröding under den senaste turen – på samma plats där han tidigare tappat en bjässe.

Drömfisken fick simma tillbaka efter vägning.

Det har varit rejält kallt i landets nordligaste delar den senaste veckan, men Lucas Lövgrens fina röding hjälper månne till att höja temperaturen hos dem som tvekar inför att ge sig ut på fiskevattnen.
Måtten på bjässen var imponerande 5 996 gram och 82 centimeter. En sån där fisk som de flesta bara får se på bild i fisketidningar eller i sina drömmar.

Vi ber Lucas berätta om det lyckade fiskafänget:

– Att få inleda året med en sådan drömfisk känns magiskt. Ofta brukar jag se mina jullov som en tid då jag kan fara ut och fiska på vatten som jag tror kan hålla grov fisk. Det blir även en hel del mil på skotern i samband med det, berättar Lucas för Fiskejournalen.

Han fortsätter:
– Ändå sedan förra året då jag tappat en stor röding har jag velat åka tillbaka till den platsen och lägga timmarna. Jag väntade in snön 2021 och gjorde då den första fjällresan – som alltså gick rätt bra. Fisken bjöd på en 35 minuters kamp, därefter några bilder innan den fick gå hem igen.

Frågan är då hur han ska kunna toppa denna fisk i framtiden?
– Målet att få en större röding känns just nu svårt att överträffa. Ett av mina nästa mål inför sommarfisket blir att försöka slå mitt personbästa på öring, hälsar en nöjd fångstman.
Fiskejournalen tackar för storyn och gratulerar Lucas till en magisk fisk.

Du kanske även gillar detta