Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Sportfiskarna väller in

Nu är det drag i Sundsvall! Efter en trevande start i går har det börjat välla in sportfiskare på Sportfiskemässan.
Satsning på att flytta Sportfiskemässan till Norrland har utlöst en hel del spekulationer om det här verkligen var rätta platsen för att dra mycket folk.
Det visade sig att tvivlarna hade fel. Norrlänningarna ville verkligen gå på mässan. I dag blev det rusning, nästan direkt när dörrarna slogs upp. Sedan har det varit en jämn ström av glada sportfiskare som navigerat mellan mängder av båtar, spön, beten, älvräddare, fjällor och mycket, mycket annat.
Vi som är på mässan känner att det här var en satsning som gick hem. I morgon är det söndag – och det känns som att folk tänker gå till mässan…
Svenne Andersson

Framåt lunchtid var det kö ut på gatan för att komma in på Sportfiskemässan. (Foto: Christian Lundberg)

Framåt lunchtid var det kö ut på gatan för att komma in på Sportfiskemässan. (Foto: Christian Lundberg)

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta