Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Sportfiskarna väller in

Nu är det drag i Sundsvall! Efter en trevande start i går har det börjat välla in sportfiskare på Sportfiskemässan.
Satsning på att flytta Sportfiskemässan till Norrland har utlöst en hel del spekulationer om det här verkligen var rätta platsen för att dra mycket folk.
Det visade sig att tvivlarna hade fel. Norrlänningarna ville verkligen gå på mässan. I dag blev det rusning, nästan direkt när dörrarna slogs upp. Sedan har det varit en jämn ström av glada sportfiskare som navigerat mellan mängder av båtar, spön, beten, älvräddare, fjällor och mycket, mycket annat.
Vi som är på mässan känner att det här var en satsning som gick hem. I morgon är det söndag – och det känns som att folk tänker gå till mässan…
Svenne Andersson

Framåt lunchtid var det kö ut på gatan för att komma in på Sportfiskemässan. (Foto: Christian Lundberg)

Framåt lunchtid var det kö ut på gatan för att komma in på Sportfiskemässan. (Foto: Christian Lundberg)

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hugg in på Vänern! Foto: Photoholgic
Nya kartan som visar vägen till napp på Vänern

Intresset för sportfiske ökar konstant, och inte minst nybörjare behöver lite hjälp att hitta vägen till huggen. Nu lanseras det en karta som visar vägen till napp på Vänern.

Det är projektet Hållbar fisketurism i Vänern som i samverkan med lokala fiskeföreningar och sportfiskare tagit fram en digital karta, som ska underlätta tillvaron för sportfiskare.
Med kartan vill de förbättra informationen och lyfta det strand- och stadsnära fisket runt Vänern.

– Det är i dag många, både lokalbor och besökare, som inte vet var man kan fiska och vilka regler som gäller, och med kartan hoppas jag att vi kan hjälpa fler att komma ut på fiske, säger Simon Jonsson, projektledare på Fiskeområde Vänern i ett pressmeddelande.

För varje plats på kartan framgår om det behövs fiskekort och var man i sådana fall köper det samt vilka arter den lyckosamme kan förvänta sig att dra upp.
Kartan omfattar än så länge fiskeplatser i följande kommuner: Karlstad, Hammarö, Kristinehamn, Mariestad och Vänersborg. Här hittar du den!

Du kanske även gillar detta