Just nu:
Annons

Nyheter

4 månader sedan Sverige Anders Lundin
Thomas Abrahamsson (till höger) på iFiske hamnade mitt i stormen när sportfiske godkändes som friskvård. Här tillsammans med kollegan Kjell Ideskär. Foto: Privat
Sportfiske som friskvård: iFiske får reda ut trassel

Mycket trassel och extra jobb – men ändå fantastiskt bra. Så sammanfattar den stora fiskekortsportalen iFiske introduktionen av sportfiske som friskvård.

De flesta av iFiskes fiskekort har nu märkningen sportfiske.

Fiskejournalen berättade nyligen om att många inte fått sina fiskekort godkända som kvitton för friskvård, för att de främst inte varit märkta som just sportfiske.
Mitt i turbulensen hamnade iFiske och dess grundare Thomas Abrahamsson, dit många vände sig när det blev trassel kring kvittona.
– Vi var inte förberedda när det här började gälla, och det var nog ingen i branschen, även om det var ett väldigt trevligt besked som många lobbat för länge, säger Thomas Abrahamsson.

Arbetsgivaren bestämmer
iFiske fick hastigt ta reda på vad som gällde, och det stod helt klart att det inte fanns tydliga definitioner kring vad just sportfiske var, förutom att det skulle innehålla inslag av motion. I slutändan är det fortfarande upp till varje arbetsgivare om de vill godkänna aktiviteten. Det stora problemet var just rubriceringen av fiskekort, att de inte var märkta som sportfiske.
– Vi fick en anstormning av folk som ville ha kvitton i efterhand, eftersom de flesta slänger dem ganska snabbt. Vi har också fått maila ut fiskekort i efterhand.

De korrigerade snabbt sina kvitton till att få rubriceringen sportfiske, och nu är 95 procent av deras 4 000 fiskekort markerade som det. I egenskap av digital aktör så behöver de inte trycka upp nya fiskekort, vilket kan bli fallet för många fiskekortsområden med pappersblock. Det finns även möjlighet att ladda hem kvitton och fiskekort i efterhand på iFiske.


Intresset för fiske ökar
Även om det fortfarande kvarstår några ”barnsjukdomar” så har godkännandet av sportfiske som friskvård blivit ett lyft för branschen. De ser en väldigt kraftig ökning av intresset, vilket också eskalerade i samband med pandemin.
– Det har varit ett annorlunda år. Även om corona varit positivt för branschen som sådan, så får vi inte glömma bort den mänskliga biten. Överlag är pandemin en tragedi, konstaterar Thomas Abrahamsson.
Han hälsar också att iFiske har samlat all tillgänglig information på deras hemsida kring vad som gäller för sportfiske och friskvård.

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Holm
Marcus Lindell har valt att pryda armen med ett fiskemotiv.
Bildspel: Kolla in några av läsarnas fisketatueringar!

Det vandrar omkring många levande konstverk bland Fiskejournalens läsare. Det konstaterar vi efter uppmaningen att skicka in bilder på era tatueringar. Här nedan har vi plockat ut tio vassa tatueringar från olika delar av riket.

 

Vi säger tack till Jens ”Gäddan” Hedström, Joakim Hallin, Anton Wikström, Joacim Bertilsson, Andreas Olsson, Jukka Kalliokoski, Linda-Maria Lundin, Kalle Rössvik, Jimmy Plojen Johansson och Marcus Lindell som delat med sig av sina gaddningar.

Du kanske även gillar detta