Annons
Sportfiske som friskvård: iFiske får reda ut trassel | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 vecka sedan Sverige Anders Lundin
Thomas Abrahamsson (till höger) på iFiske hamnade mitt i stormen när sportfiske godkändes som friskvård. Här tillsammans med kollegan Kjell Ideskär. Foto: Privat
Sportfiske som friskvård: iFiske får reda ut trassel

Mycket trassel och extra jobb – men ändå fantastiskt bra. Så sammanfattar den stora fiskekortsportalen iFiske introduktionen av sportfiske som friskvård.

De flesta av iFiskes fiskekort har nu märkningen sportfiske.

Fiskejournalen berättade nyligen om att många inte fått sina fiskekort godkända som kvitton för friskvård, för att de främst inte varit märkta som just sportfiske.
Mitt i turbulensen hamnade iFiske och dess grundare Thomas Abrahamsson, dit många vände sig när det blev trassel kring kvittona.
– Vi var inte förberedda när det här började gälla, och det var nog ingen i branschen, även om det var ett väldigt trevligt besked som många lobbat för länge, säger Thomas Abrahamsson.

Arbetsgivaren bestämmer
iFiske fick hastigt ta reda på vad som gällde, och det stod helt klart att det inte fanns tydliga definitioner kring vad just sportfiske var, förutom att det skulle innehålla inslag av motion. I slutändan är det fortfarande upp till varje arbetsgivare om de vill godkänna aktiviteten. Det stora problemet var just rubriceringen av fiskekort, att de inte var märkta som sportfiske.
– Vi fick en anstormning av folk som ville ha kvitton i efterhand, eftersom de flesta slänger dem ganska snabbt. Vi har också fått maila ut fiskekort i efterhand.

De korrigerade snabbt sina kvitton till att få rubriceringen sportfiske, och nu är 95 procent av deras 4 000 fiskekort markerade som det. I egenskap av digital aktör så behöver de inte trycka upp nya fiskekort, vilket kan bli fallet för många fiskekortsområden med pappersblock. Det finns även möjlighet att ladda hem kvitton och fiskekort i efterhand på iFiske.


Intresset för fiske ökar
Även om det fortfarande kvarstår några ”barnsjukdomar” så har godkännandet av sportfiske som friskvård blivit ett lyft för branschen. De ser en väldigt kraftig ökning av intresset, vilket också eskalerade i samband med pandemin.
– Det har varit ett annorlunda år. Även om corona varit positivt för branschen som sådan, så får vi inte glömma bort den mänskliga biten. Överlag är pandemin en tragedi, konstaterar Thomas Abrahamsson.
Han hälsar också att iFiske har samlat all tillgänglig information på deras hemsida kring vad som gäller för sportfiske och friskvård.

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Frågan är vilken diet denna gädda går på? Foto: Sola Predators
Fet, fetare, fetast – vad har denna gädda slukat?

Första advent närmar sig, och redan nu anländer en tidig julgris. Det handlar om en häpnadsväckande fet Värmlandsgädda, som vi förstås undrar vilken diet den kan tänkas gå på?

Gäddan i sin helhet.

Gäddan i sig kommer inte att skriva in sig i historieböckerna, eftersom den ”bara” vägde 7 kilo. Men med tanke på att den bara var 95 centimeter så är det underförstått att den var ovanligt tungt lastad. Som synes på bilden så har den frossat ordentligt på något, frågan är bara vad?
– Ja, den var riktigt fet. Vi har pratat en del om detta, och det går sjukt stor mört i det området vi fiskar på, en vanlig storlek är 20–25 centimeter. Vi tror att den stått och tryckt i sig en massa mört.

Det säger Daniel Löf i fisketeamet Sola Predators, som var med när kompisen Andreas Henriksson fick upp gäddan. De övriga i laget är Jesper Nilsson och Andreas Larsson.
Vi tackar för bilden på ”julgrisen” och hänvisar till Sola Predators Instagram för er som närmare vill följa deras fiskafängen.

Du kanske även gillar detta