" /> Sportfiskedagar på Ljungby Fishing | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Sportfiskedagar på Ljungby Fishing

Den 10-11 maj blir det ett fullspäckat sportfiskeprogram i Ljungby Fishings lokaler. Besökare kan se fram emot mängder av prylar, spännande föredrag och generösa rabatter i butiken.

Ljungby Fishings sportfiskedagar börjar bli en uppskattad tradition. Årets evenemang är det fjärde i rad och utbudet är större än någonsin.

”En folkfest numera”

– Sportfiskedagarna har blivit en återkommande tillställning under Kristi Flygare på Ljungby Fishing. Under dagarna fyller vi butiken till max och firar in säsongen med mängder av fantastiska erbjudanden. Rea på allt! Föreläsningar, sportfiskebåtsutställning, mängder med leverantörer och sportfiskeprofiler som delar med sig av kunskaper och tips om produkter. En folkfest numera, hälsar Pontus Bengtsson på Ljungby Fishing.

Träffa storfiskaren Pontus Bengtsson på Sportfishing Ljungby.

En höjdpunkt för alla abborrfrälsta lär blir Jörgen Larssons föredrag klockan 17:00 på torsdag den 10 maj. Ungdomar kommer in gratis och vuxna får en en goodiebag från Westin vars värde motsvarar biljettpriset.

Läs mer om programmet här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Finns det något hopp för Östersjötorsken? Ja, det hoppas aktörerna kring den nya forskningsstationen på Gotland. Foto: Laurence
Här är den nya vaggan för krisande Östersjötorsken

Många torskvänner riktar nu blickarna mot Gotland, där det pågår ett projekt som kan bli Östersjötorskens räddning. Sportfiskarna har nämligen fått de första torskarna levererade till sin forskningsstation Ar.

Det är SLU:s forskningsskepp Svea som kommit med en last, som kan visa sig vara sällsynt värdefull för Östersjöns ekosystem. Det handlar om 150 torskar, som till det yttre verkar vara i god kondition. De kommer nu att vara en levande del av demonstrationsprojektet ”ReCod-utsättning av småtorsk i Östersjön”.
Värd för projektet är Uppsala universitet, i samarbete med stiftelsen BalticWaters2030 och Sportfiskarna.

Förhoppningen är att de aktuella torskarna ska bli föräldrar till många yngel, som kommer att få simma ut i havet när de är redo. Sportfiskarnas projektledare Lars Vallin fick påhälsning av TV4 när torskarna släpptes ut i bassängerna.

– Tricket i det här projektet är att försöka knuffa torskens utveckling förbi äggstadiet som är en flaskhals. I forskningsstationen kommer äggen att utvecklas till yngel i de svarta behållarna i ett kylrum, berättar han i intervjun.

Här kan du se hela inslaget!

Du kanske även gillar detta