Annons
Sportfiskemässan forts. | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Sportfiskemässan forts.

Sportfiskemässan får en fortsättning – även efter årets mässa i Jönköping i april. Kistamässan och branschföreningen Spofa spöfiske har tecknat ett nytt sexårsavtal.
Årets Sportfiskemässa äger rum i Jönköping den 1-3 april och kommer därefter att fortsätta i minst sex år till.
– Det känns oerhört positivt att Sportfiskemässan nu är säkrad för framtiden. Från Sportfiskarnas sida kommer vi att sträva efter att förlägga våra kongresser i anslutning till mässan i framtiden, säger Sportfiskarnas generalsekreterare Stefan Nyström.
För oss på Fiskejournalen har Sportfiskemässan varit publikmässiga höjdpunkter under de senaste åren, när vi verkligen kommit våra läsare inpå livet.
– För Fiskejournalen är Sportfiskemässan den perfekta mötesplatsen. Ingen annanstans får vi tillfälle att träffa både våra läsare och representanter från branschen under ett och samma tak, säger Fiskejournalens chefredaktör Martin Falklind.
Svenne Andersson

Martin Falklind är glad åt att Sportfiskemässan lever vidare. Här underhåller han publiken tillsammans med Stefan Trumstedt vid fjolårets mässa i Sundsvall. (Foto: Christian Lundberg)


Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Tommy Blomander med sin största spinnfångade gös någonsin. Foto: Privat
Tommy gör det igen – drog årets största gös

De tunga gösarna fortsätter att rapporteras in. Nu är det dags att applådera Tommy Blomander igen, eftersom han lyckats fånga sin största spinnfiskade gös någonsin.

Ingen fångar fler storgösar i Sverige än Tommy Blomander, och när han sätter personliga rekord så vet vi att det gungar till ordentligt i listorna.

– Jag var ute på ett nattpass och efter 4 timmar hade jag inte fått ett enda napp. Sedan började gösen att vakna till och efter att jag fått fem supersize-gösar (90 centimeter) fick jag se en troligtvis större fisk på min livescope. Efter att ha kastat min Rapala peto 14 cirka tio gånger på den så kom det ett brutalt hugg i spöet som höll på att slita det ur nävarna på mig, berättar Tommy för Fiskejournalen.

Det som hade huggit var alltså en gös på hela 11,38 kilo och 98 centimeter.
– Jag trodde faktiskt att den var ännu större. Grymt bred över nacken och min största spinnfiskade. Totalt blev det sju supersize-gösar denna natt, ett magiskt fiske, konstaterar en nöjd Tommy Blomander.
Vi på Fiskejournalen gör som vanligt – alltså lyfter på hattarna och gratulerar till en enorm fisk.

Du kanske även gillar detta