Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Sportfiskemässan i Kista 2012

Fiskejournalens chefredaktör Martin Falklind och Stefan "Trumman" Trumstedt berättade sanna fiskehistorier på Sportfiskemässan förra året.

I år landar den ambulerande Sportfiskemässan i Kistamässan, Stockholm. Från arrangören meddelas rekordstort intresse bland utställarna. Fiskejournalen håller som vanligt till på scenen med ett lika späckat schema som tidigare år.
Sportfiskemässan arrangeras för åttonde gången den 23-25 mars 2012. Efter förra årets besöksrekord i Jönköping med 11 251 besökare, är arrangören hoppfull om att succén upprepar sig när Sportfiskemässan nu flyttar in i Kistamässan, Stockholm. Mässan är den största i Sverige inom sportfiske och lockar fiskeintresserade besökare från hela Sverige. I år kan man även presentera en ny attraktion.
– Vi kommer ha Europas största mobila akvarium på plats, säger Agneta Brunell, projektledare sportfiskemässan.
Det blir säkert spännande för besökarna att se hur fiskarna reagerar på olika typer av beten.
Fiskejournalen har sedan ett antal år huserat på scenen och så blir det även i år. Programpunkten ”sanna fiskehistorier”, där sportfiskeprofiler delar med sig av dråpligheter, har blivit en publikframgång och finns givetvis med även i år. Älvräddarna och Fiskejournalens auktion kommer också att upprepas, denna gång med temat lax.
Här
hittar du mer information om mässan.
Nyfiken på hur det mobila akvariet ser ut? Titta på youtube-klippet nedan.
Morgan Fihn

httpv://www.youtube.com/watch?v=h3VCDr7CnW4


Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nu kan öringar leta sig upp till nya lekplatser i Hargsån. Foto: Jon Sailer
Det är vår – släpp fiskarna och bäckarna loss!

Fiskevården är på frammarsch i Sverige. Såklart måste vi berätta om detta glädjeämne från Uppland, där Hargsån släpps fri efter 350 år i bojor.

Rubriken är en association till den svenska filmklassikern ”Släpp fångarne loss – det är vår!”.  Och nog förtjänade Hargsån att släppas loss efter så många århundranden. Ån har varit torrlagd i 350 år, ända sedan bruket vid Nerhammaren anlades.
Det 182 meter långa omlöp som nu öppnats kommer att ge lekvandrande fisk tillgänglighet till ett helt åsystem, med över 40 hektar våtmark och flera kilometrar med skogsbäckar.

Det är Upplandsstiftelsen som tillsammans med Sportfiskarna och Hargs bruk lyckats ro projektet i hamn.
Direkt efter färdigt arbete sågs havsöring gå upp och leka på de nyanlagda lekbottnarna. Dessutom noterades den rödlistade arten nejonöga som nu får bättre chans att klara sig, rapporterar Upplandsstiftelsen på sin hemsida. Här kan du även se ett filmklipp från SVT om händelsen!

Du kanske även gillar detta