Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Mathias Arnham
Sportfiskemässan igång

Trumman och Martin Falklinds gamla ungdomsdrömmar kommer till liv i Forshagaakademins mässmonter. Foto: Anneli Romany

Stefan ”Trumman” Trumstedt och Martin Falklind invigde mässan på ett udda sätt. I Forshagaakademins monter lät de sig fotograferas iförda märkliga dräkter, till elevernas förtjusning. Nu slår portarna till Sportfiskemässan 2011 upp. I år äger den rum i Jönköping.
– Vi har bara bra erfarenheter av Jönköping, säger Martin Falklind.
– Hit kommer en engagerad och trevlig publik. Detta kommer bli en toppenmässa.
Väder och vind ser dessutom ut att spela mässan i händerna. Inte för varmt och vårlikt, men heller inte så dåligt så att folk inte vill ge sig ut. Fiskejournalen håller även i år till vid mässans scen. Temat för i år är ”sanna fiskehistorier” och idag, fredag, ska Peter Sjödin, Trumman och Berra Mårdh grillas på scenen.

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta