Fira 6 juni med att fiska! På tre orter anordnas öppna fiskeaktiviteter. (Foto: Anssi Lehtevä) Fira 6 juni med att fiska! På tre orter anordnas öppna fiskeaktiviteter. (Foto: Anssi Lehtevä)[/caption] " /> Sportfiskets Dag på Nationaldagen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Sportfiskets Dag på Nationaldagen
Fira 6 juni med att fiska! På tre orter anordnas öppna fiskeaktiviteter. (Foto: Anssi Lehtevä)

Fira 6 juni med att fiska! På tre orter anordnas öppna fiskeaktiviteter. (Foto: Anssi Lehtevä)

På nationaldagen den 6 juni firas svenskt sportfiske. Med nästan 100 000 sjöar, många stora och små vattendrag och en flera hundra mil lång kuststräcka är fiskemöjligheterna oändliga. Varje år fiskar nästan 2 miljoner svenskar varav runt en halv miljon barn. Det gör fiske till en av våra största fritidssysselsättningar.
– Varje år tar vi ut 10 000-tals barn och unga på fiske och förmedlar samtidigt grunderna i allemansrätten och ekologi. En ny generation sportfiskare som värnar vår natur och miljö växer nu upp, säger Stefan Nyström Sportfiskarnas generalsekreterare.
Sportfiske är en aktivitet som kan genomföras av de allra flesta oavsett ålder, bakgrund eller erfarenhet. Hela familjen kan fiska tillsammans och nya människor kan mötas i fisket. Det ger också en ökad miljöförståelse och främjar ett aktivt friluftsliv.

– Sportfiskarnas fiskevårdsarbete betyder också mycket för svenskt fiske. Finns det inte fisk så finns det inga som fiskar, säger Joakim Stenberg från branschorganisationen Svenskt Sportfiske.
I Göteborg, Norrköping och Malmö välkomnar Sportfiskarna och Svenskt Sportfiskes branschorganisation alla till familje- och barnaktiviteter under nationaldagen, fredag 6 juni mellan klockan 10 och 14:

• På Sportfiskarnas anläggning, Sjölyckan vid Delsjön i Göteborg finns företagen Guideline, Flydressing och Bios på plats och här erbjuds bland annat regnbågsfiske, flugkastning, flugbindning, försäljning av fiskeutrustning och tipsrunda med fina priser. Det finns också möjlighet att prova på prickkastning med Unga Sportfiskare samt förstås att få fisketips inför sommaren eller varför inte åka ut på gäddsafari? Även en bottennappstävling kommer att genomföras i Delsjön under dagen! Sist men inte minst deltar fiskebutiken Tajtlajn med försäljning av häftiga fiskegrejor.

• Fiskeklubben Cityfiske i Norrköping erbjuder fiske för alla i Strömmen vid deras fina anläggning i centrala Norrköping. På plats finns även företagen CWC, ABU Garcia, Normark och Guideline för att tipsa allmänheten om fiskeknep och fiska med deltagarna. Strömmen i Norrköping erbjuder ett gösfiske i världsklass blandat med mete på stor braxen och abborre för barnen.

• Lokala fiskeklubben SFK Spinnaren i Malmö ställer upp med sitt klubbvatten Sallerupsdammen och här kommer Sportfiskarna, tillsammans med ABU Garcia och Guideline att lära besökarna mete, spinn och flugfiske på regnbågar upp till fem kilo! Butiken Fiskedags från Malmö kommer också ut och har försäljning på plats och visar spännande utrustning ur deras sortiment.

Fiskeutrustning finns att låna på alla arrangemang men det är också möjligt att ta med och testa ditt eget spö. Det bjuds på korv med bröd och fina fiskeminnen på alla tre lokalerna!

Mer info och kontaktpersoner:
Göteborg, Hans Lindqwist, 08-410 80 608, hans.lindqwist@sportfiskarna.se
www.sportfiskarna.se/goteborg

Norrköping
, Kenneth Israelsson, 073-5530060, info@cityfiskeinorrkoping.com
www.cityfiskeinorrkoping.com

Malmö
, Per-Göran Jönsson, 040-787 21, pergoran.jonsson@sportfiskarna.se
www.sfkspinnaren.se

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta