Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Staniford-dom till hösten

Don Staniford får vänta på domslut till sensommar eller höst.

Som Fiskejournalen tidigare berättat så stämdes en miljökämpe av norska staten för förtal då han jämförde laxodling med tobaksindustrin. Domen förväntas vara klar i slutet av sommaren eller under hösten.
Den 16 januari började rättegången i Högsta domstolen i British Columbia, Vancouver och avslutades 10 februari. Ärendet har fått stor medial uppmärksamhet och vi på Fiskejournalen har varit en av de som stöttad Don Staniford i hans kamp mot miljardindustrin.
Mainstream Kanada är det näst största laxodlingsföretaget i Kanada och är ett dotterbolag till Cermaq, som ägs av norska staten. Staniford anklagas för förtal mot företaget och dess anställda i en kampanj där han jämför laxodling med de faror som tobak medför. Trots flera långa omgångar i domstol är inte troligt att domen kommer att falla fram till slutet av sommaren eller hösten.
Läs tidigare notiser om norsk laxodlingsindustri.
Mer läsning.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
22 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Du kanske även gillar detta