Startskottet för Drömresan har gått

panama_city1_424

Utsikt över Panama City, sett från marinan där gruppen besökte en sportfiskebutik (foto: Mathias Larsson)

I morse väcktes Drömresenärerna av tropisk fågelsång från hotellets trädgård. Sedan bar det av till en fiskebutik i Panama city för att shoppa poppers.
Fiskejournalens årliga prestigetävling Drömresan, där sportfiskaren bakom den största, häftigaste och mest ärofyllt fångade fisken belönas med en resa. I år är resmålet Panama.
Klockan är nu 21.45 i Panama och i skrivande stund har vårt Drömreseteam ännu inte nått fiskecampen, utan sitter på en försenad buss och skumpar fram på mörka djungelvägar.
Nordic Sea Anglings camp ligger nästan längst västerut i detta, på bredden, avlånga land och omges av inget annat än Mangroveträsk. I havet alldeles strax utanför, börjar ett marint reservat fullt av spännande öar, grund och djupkanter. Det är där vi ska börja utforska fisket tidigt i morgon bitti.

Vinnaren, Fiskejournalen och ABU
Drömreseteamet består först och främst av vinnaren, Fredrik von Elern, som vann sin plats med en 111 kg tung hälleflundra fångad utanför Grebbestad. Ett svenskt rekord med extrem marginal.
Sedan har vi fotograf Martin Falklind, filmare Mathias Larsson och skribent Maria Ålander från Fiskejournalen samt ABU-representanten Anton Åsenlund.
Håll utkik efter våra fiskerapporter som kommer att strömma in under veckan!

Maria Ålander

Annons
AKTUELLT

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Tidernas 3 bästa gösbeten

Fiskejournalen har gjort statistik på 40 000 fångster från Sportfiskarnas storfiskregister och vårt eget Recordfiskregister. Här nedan följer de tre beten som fångat flest gösar i våra register. Här följer tidernas tre bästa gösbeten:   Klicka på bildspelet här nedan för att se resultatet:

Fin film om gäddfabriker

Är du nyfiken på hur en gäddfabrik fungerar? Kika i så fall på Linus Gradins kortfilm som förklarar just detta. Sportfiskarnas gäddexperten Olof Engstedt medverkar och berättar om ett lyckat projekt i Blekingevattnet Vambåsa.

Makrillen är här – så tar du den!

En av våra mest älskade fiskar har nu återkommit till vår saltstänkta kust. En makrill på kroken glädjer alla och får man fler på en gång går pulsen lätt i taket. Här kommer en rad tips på hur du fångar det grönsvarta guldet under den tidiga säsongen!

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...