panama_city1_424 Utsikt över Panama City, sett från marinan där gruppen besökte en sportfiskebutik (foto: Mathias Larsson)[/caption] " /> Startskottet för Drömresan har gått | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Mathias Arnham
Startskottet för Drömresan har gått
panama_city1_424

Utsikt över Panama City, sett från marinan där gruppen besökte en sportfiskebutik (foto: Mathias Larsson)

I morse väcktes Drömresenärerna av tropisk fågelsång från hotellets trädgård. Sedan bar det av till en fiskebutik i Panama city för att shoppa poppers.
Fiskejournalens årliga prestigetävling Drömresan, där sportfiskaren bakom den största, häftigaste och mest ärofyllt fångade fisken belönas med en resa. I år är resmålet Panama.
Klockan är nu 21.45 i Panama och i skrivande stund har vårt Drömreseteam ännu inte nått fiskecampen, utan sitter på en försenad buss och skumpar fram på mörka djungelvägar.
Nordic Sea Anglings camp ligger nästan längst västerut i detta, på bredden, avlånga land och omges av inget annat än Mangroveträsk. I havet alldeles strax utanför, börjar ett marint reservat fullt av spännande öar, grund och djupkanter. Det är där vi ska börja utforska fisket tidigt i morgon bitti.

Vinnaren, Fiskejournalen och ABU
Drömreseteamet består först och främst av vinnaren, Fredrik von Elern, som vann sin plats med en 111 kg tung hälleflundra fångad utanför Grebbestad. Ett svenskt rekord med extrem marginal.
Sedan har vi fotograf Martin Falklind, filmare Mathias Larsson och skribent Maria Ålander från Fiskejournalen samt ABU-representanten Anton Åsenlund.
Håll utkik efter våra fiskerapporter som kommer att strömma in under veckan!

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta