Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Stockholm satsar på gädda

Länsstyrelsen i Stockholm har fått ytterligare bidrag för sin satsning på gädda. Från Naturvårdsverket kommer nu 800 000 kronor för åren 2010 och 2011.
– Detta är mycket glädjande, säger länsfiskekonsulent Henrik C Andersson. Vi kommer att vidta flera åtgärder för att stärka fiskbestånden i skärgården, till exempel att anlägga våtmarker. Det finns även goda förutsättningar att fördubbla de beslutade medlen med pengar från EU.
I samma beslut beviljades även Sportfiskarna och Upplandsstiftelsen medel.
– Så nu gäller det att Länsstyrelsen tar sitt samordningsansvar så att pengarna kommer så många gäddor som möjligt till del, totalt handlar det om åtgärder för flera miljoner, avslutar länsfiskekonsulenten.
Gäddan är den viktigaste rovfisken i skärgården och modern forskning tyder på att denna toppredator har mycket stor betydelse för hela vattenmiljön.
Svenne Andersson

Sådana här gäddor ska det finnas i Stockholms skärgård! Magnus Bergfast med en fin sak på 118 centimeter.

Sådana här gäddor ska det finnas i Stockholms skärgård! Magnus Bergfast med en fin sak på 118 centimeter.

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Du kanske även gillar detta