Stöd Trollingfiskare mot cancer genom att delta i tävlingen, sponsra aktiviteterna och/eller skänk pengar till Cancerfonden. Stöd Trollingfiskare mot cancer genom att delta i tävlingen, sponsra aktiviteterna och/eller skänk pengar till Cancerfonden.[/caption] " /> Stöd till trollingfiskare mot cancer | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Stöd till trollingfiskare mot cancer
Stöd Trollingfiskare mot cancer genom att delta i tävlingen, sponsra aktiviteterna och/eller skänk pengar till Cancerfonden.

Stöd Trollingfiskare mot cancer genom att delta i tävlingen, sponsra aktiviteterna och/eller skänk pengar till Cancerfonden.

Nu är det dags att anmäla sig till Kallsjöns trollingtävling i Jämtland, den 14-15 juni. Tävlingen arrangeras för andra året i rad till förmån för Cancerfonden. Hittills har man fått in 86 000 kronor och engagemanget är stort, både från sponsorer och privatpersoner. Fiskejournalens chefredaktör Martin Falklind är med på evenemanget och kommer bland annat att hålla i prisutdelningen.
När en fiskekompis fick beskedet att han hade cancer, reagerade Micke Norrman, Håkan Karlström och P-G Holmström direkt. De avvände Kallsjöns trollingtävling till att samla in pengar till cancerfonden. I skrivande stund har cirka 86 000 kronor samlats in. En siffra man givetvis vill bättra på, nu när trollingtävlingen än en gång arrangeras till förmån för Cancerfonden.
Hela anmälningsavgiften på 500 kronor går direkt till cancerfonden, men även du som inte tänkt delta i trollingtävlingen kan bidra. I anslutning till tävlingssjön arrangeras familjevänliga aktiviteter och servering. Dessutom är det fritt fram att skänka pengar på Cancerfondens hemsida, klicka här för att komma direkt till ”Trollingfiskare mot cancer”.

För anmälan och mer info kontakta:
Micke Norrman 070-2142097
Håkan Karlström 070-21006698
PG Holmström 070-6912216

Relaterad nyhet från din region
32 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta