Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Stopp för kraftverk

Övriga sju regleringar i Tämnarån är även de föremål för granskning. Bolaget som driver kraftverket uppströms, i Strömsberg, har fått påstötningar om att redogöra för vilka tillstånd de anser är tillämpliga för sin verksamhet. (Foto: länsstyrelsen i Uppsala)

Sedan 1996 producerar Nilssons Kraft AB energi från kraftverket i Tämnarån, Uppsala. Nu stoppar länsstyrelsen verksamheten då ägaren saknar tillstånd för drift.
– Syftet med beslutet är att få till en prövning, säger Daniel Melin, handläggare på länsstyrelsens miljöskyddsenhet och med tillsynsansvar över vattendraget.
Enligt länsstyrelsen står ägaren Nilssons Kraft AB nu inför valet att söka tillstånd för verksamheten eller lägga ner den. Om ägaren väljer det förstnämnda kommer länsstyrelsen att ställa krav på att ett omlöp byggs. Bolagets vd har en syn på situationen och accepterar inte förbudet.
– Vi kommer absolut att överklaga beslutet. Det säger Per Nilsson, vd i Nilsson Kraft AB till Unt.se.
Nilsson hävdar att länsstyrelsen gör godtyckliga lagtolkningar och menar att Nilssons Kraft har rätt att driva kraftverket och anger ”urminnes hävd” som anledning.
Här kan ni läsa hela artikeln.
Tidigare notiser om Nilssons Kraft AB hittar du här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
Du kanske även gillar detta