Det är hälleflundratider och nyligen kom det upp en rejäl flundra på Nordic Sea Anglings Camp i norska Å. Fredrik Näslund var den lyckliga fiskaren. " /> Stor hälleflundra från norska Å | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Maria Ålander
Ingen perfekt bild, men man ser ändå vilken storlek det är på Hälleflundran. 230 centimeter lång!
Stor hälleflundra från norska Å

Det är hälleflundratider och nyligen kom det upp en rejäl flundra på Nordic Sea Anglings Camp i norska Å. Fredrik Näslund var den lyckliga fiskaren.
Efter en fajt på cirka 15 minuter såg Fredrik Näslunds 230 centimeter långa hälleflundra ytan. Vikten uppskattas till 170 kilo. Detta är enbart en centimeter från Nordic Sea Anglings gällande rekord. Fisken märktes och återutsattes.
Betet var en Crazy Daisy med färgen Robo Cod.
Händelsen fångades på en skakig mobilfilm av guiden Johan Mikkelsen, som med säkerhet kommer rapportera mer om händelsen på Nordic Sea Anglings Facebook.
[socializer-facebookembed href=”https://www.facebook.com/147485555330909/videos/1022298077849648/”]

 

 

 

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Bäckrödingen har spridit sig i norrländska vatten. Foto: Alex Smith
Håll utkik efter bäckröding, kräftor och invasiva växter

Att det är förbjudet att plantera ut främmande arter i svenska vatten har förhoppningsvis de flesta sportfiskare koll på. Nu kan du hjälpa myndigheterna att rapportera in invasiva företeelser.

Det är Länsstyrelsen i Jämtland som uppmanar sportfiskare och andra naturnjutare att spana efter främmande arter. De har nämligen fått extra medel från Havs- och vattenmyndigheten för att öka ambitionsnivån i arbetet med invasiva arter.

Den mest spridda främmande arten i jämtländska vatten är den nordamerikanska bäckrödingen, som vållar bekymmer för öringen och den övriga naturliga faunan. En annan ökänd främling är signalkräftan, som kan bära på kräftpest utan att dö ut av den, med risk för att den medför att flodkräftan utrotas.

Länsstyrelsen kommer även att börja inventera främmande vattenväxter. Detta har de inte gjort så mycket tidigare, och där finns antagligen ett mörkertal.
Hör gärna av er till dem med tips på förekomster av främmande arter i Jämtlands läns vatten. Mail: anders.rydeborg@lansstyrelsen.se

Du kanske även gillar detta