Det är hälleflundratider och nyligen kom det upp en rejäl flundra på Nordic Sea Anglings Camp i norska Å. Fredrik Näslund var den lyckliga fiskaren. " />
Annons
Stor hälleflundra från norska Å | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

4 år sedan Sverige Maria Ålander
Ingen perfekt bild, men man ser ändå vilken storlek det är på Hälleflundran. 230 centimeter lång!
Stor hälleflundra från norska Å

Det är hälleflundratider och nyligen kom det upp en rejäl flundra på Nordic Sea Anglings Camp i norska Å. Fredrik Näslund var den lyckliga fiskaren.
Efter en fajt på cirka 15 minuter såg Fredrik Näslunds 230 centimeter långa hälleflundra ytan. Vikten uppskattas till 170 kilo. Detta är enbart en centimeter från Nordic Sea Anglings gällande rekord. Fisken märktes och återutsattes.
Betet var en Crazy Daisy med färgen Robo Cod.
Händelsen fångades på en skakig mobilfilm av guiden Johan Mikkelsen, som med säkerhet kommer rapportera mer om händelsen på Nordic Sea Anglings Facebook.
[socializer-facebookembed href=”https://www.facebook.com/147485555330909/videos/1022298077849648/”]

 

 

 

Relaterad nyhet från din region
1 dag sedan Sverige Anders Lundin
Martina Sjöstedt med gädda nummer 201 denna säsong. Foto: Privat
Över 200 gäddor denna säsong – så lyckas Martina

Martina Sjöstedt åker land och rike runt i jakten på favoritfisken – gädda. Nu har vintern kommit till norra Sverige, men i södra landsdelarna pågår säsongen ett tag till – och Martina kan knepen för att lura höstgäddorna.

Hittills har hon landat över 200 gäddor denna säsong, och det kommer garanterat att bli ytterligare några fler innan hon ställer undan spöt för säsongen.
– Det har varit en rolig och lärorik säsong. Många fiskar i båten och flera spännande möten med andra likasinnade personer. Jag har lärt mig mycket och jag har lagt mycket tid på fisket och på att läsa av vatten och leta mig fram på nya ställen, berättar Martina.

Hon tillhör sportfiskarna som är beredd att lägga mycket tid på att maximera sina chanser.
– En del vatten jag fiskat på har inte ens haft en djupkarta, så det har jag fått ritat själv med mitt ekolod. Då är det extra roligt att lyckas när man vet att man gjort jobbet själv!
Hennes största fisk denna säsong lyckades hon kroka i mitten av oktober, på ett spontanpass innan jobbet mitt i blåsvädret.
– Det var min 201:a gädda denna säsong, en fin dam på 105 centimeter och 7,8 kilo. Inget personligt rekord, men en otroligt fin fisk!

Här kommer Martinas tips för ett bra gäddfiske på senhösten:
1)
Leta reda på betesfisken, där maten finns där finns gäddan.
2) Stick ut, välj ett bete som hörs och syns. Skrikiga färger och rassel har fungerat för mig!
3) Fiska långsamt, många och långa vevstopp! Gäddan hugger oftast i vevstoppet. Blya med lätta vikter och låt betet sjunka långsamt.
4) Håll dig varm, du vill inte avbryta ditt fiskepass för att du fryser.
5) Ha roligt! Dela gärna upplevelsen med en fiskekompis. Delad glädje är dubbel glädje!

Du kanske även gillar detta