" />
Annons
Stor Öresundsöring fångad på film | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Mäktig syn. Den monterade kameran filmade fisk på omkring en meters djup när en stor havsöring passerade förbi. Bild: Bad One Production
Stor Öresundsöring fångad på film

I Öresund kan det lokalt finnas riktigt gott om havsöring. Det visar inte minst Raymond Holms film från i helgen, i vilken man även kan se en riktigt stor fisk i det klara vattnet.

Havsöringsfisket är nyckfullt och väcker ofta tvivel. Helst vill man ju se lite aktivitet i ytan för att hålla hoppet vid liv. Men även stilla dagar kan det finnas gott om havsöring under ytan.

Se här Raymonds film från i helgen.

– Dagen när filmen togs fiskade jag med en tobisfluga. Jag såg ingen fisk i ytan trots att filmen visar att de simmade högt i vattnet. Jag fick två hugg, varav det ena kom från en liten fisk som slet sig. Men det andra hugget var kraftigt och fick linan att brista. Kanske var det ”The Big Guy” på filmen som högg, berättar Raymond med ett skratt.

Raymond Holm är en dansk flugfiskare som specialiserat sig på havsöring och multe runt Själland. Filmandet har pågått i tre år och många av hans filmer kan ses på Youtube-kanalen Bad One Production.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Det protesterades mot både odlingsindustrin och oljeindustrin i Oslo. Foto: Från Extinction Rebellion Norways Facebooksida
Aktivister i klistret – limmade fast sig mot laxodlingar

Den norska laxodlingsindustrin stöter på patrull även inom det egna landets gränser. På måndagen limmade aktivister från gruppen Extinction Rebellion fast sig vid ingången till Närings- och fiskeridepartementet i Oslo.

Det hela handlade om en protest mot odlingsindustrin, och om hur den anses vara oetisk och till skada för både havsmiljön och den vilda laxen. Det var tre aktivister, utklädda till laxar, som hade limmat fast sig, och bredvid stod grupper med plakat och förde fram sina budskap. Polispatruller, till både fots och till häst, skickades till platsen för att övervaka situationen. 

– Vi hoppas att de blir arresterade, sa Cinta Hondsmerk från Extinction Rebellion till norska TV 2.
Anledningen till den önskan var att det i så fall skulle ge protesten större uppmärksamhet, och att de i grund och botten var beredda att ge upp sin frihet för sakens skull.

Upplösningen på dramat framgick inte av TV 2:s rapportering under måndagen, men här kan du se bilder från händelsen. Samtidigt som aktionen mot Närings- och fiskeridepartementet pågick en rad andra protester i Oslo, bland annat med budskapet att oljeåldern är över och att samhället måste göra en grön omstart.

Du kanske även gillar detta