odevata_metardag424
Kristi himmelsfärdsdag är den traditionella första metaredagen. Det firar Ödevata FiskeCamp, genom att arrangera ett evenemang med aktiviteter för hela familjen. " /> Stora metardagen – Ödevata bjuder in | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Stora metardagen – Ödevata bjuder in

odevata_metardag424
Kristi himmelsfärdsdag är den traditionella första metaredagen. Det firar Ödevata FiskeCamp, genom att arrangera ett evenemang med aktiviteter för hela familjen.
Ödevaten är en sjö i Emmaboda kommun i Småland. 14 maj är alla fiskesugna familjer välkomna hit på metartväling, föreläsningar och sportfiskearrangemang.
På plats kommer finnas sportfiskeproffs som ”gösdrottningen” Cecila Grönberg och Rapala Proguiden David Axelsson. Svenska flugfiskelandslaget finns på plats, det blir fiskeskolor och man får låna olika vattenfarkoster för att ta sig ut på Ödevaten.
Glöm inte att denna första metardag enligt traditionen kommer att avgöra hur ditt fiske blir resten av året.
Läs mer på Ödevatas hemsida.

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta