Storabborre fångad på film

Det blev bingo för filmteamet när de under den gångna helgen skulle filma abborrfiske i skärgården. Flera storabborrar fångades på film.
Fiskkonservator Lubbe, med tillhörande filmteam, var ute med fiskeguiden David Gross i Trosa skärgård. De fiskade abborre i ett försök att få ihop tillräckligt mycket material för att kunna göra en DVD eller en del av en DVD om abborrfiske.
Dagen började trögt med lite småabborrar. Efter några timmar valde gänget att åka tillbaka till ett ställe som inte gav något tidigare under dagen, men som David vet ska vara ett säkert kort för stor abborre. Det tog inte mer än några minuter förrän en abborre på 1160 gram föll för en Wiggly Wagger-jigg, tacklad på en dropshot-rigg på tre meters djup. Efter denna fina fisk följde en huggsexa med stora abborrar.
De tre största för dagen vägde 1160, 980 och 920 gram. Det togs även många abborrar på fyra hekto och uppåt samt en riktigt, riktigt stor abborre som tyvärr kom undan efter en kort fajt.
Samtliga abborrar fick simma tillbaka och är fångade på film. Dessutom filmades det under vattnet. Klippen finns snart ute på bland annat youtube.

Abborrarna var med på noterna när fiskeguiden David Gross och kompani skulle filma storabborrfiske.

Abborrarna var med på noterna när fiskeguiden David Gross och kompani skulle filma storabborrfiske.


Annons
AKTUELLT

Tonfiskar siktade i Öresund

Igår bjöds färjepassagerare och personal på en mäktig syn under den korta överfarten mellan Helsingborg och Ven. Ytan bröts av ett stim blåfenade tonfiskar som alla var i tungviktsklassen!

Squirmy: flugan som är både älskad och hatad

Den liknar mest en bit skräp och lär aldrig pryda någon tavla ihop med klassiska laxstreamers. Men fisk fångar den! Squirmy tar flugvärlden med storm och trots många skeptiska blickar har den nog kommit för att stanna.

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...