Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Storabborre fångad på film

Det blev bingo för filmteamet när de under den gångna helgen skulle filma abborrfiske i skärgården. Flera storabborrar fångades på film.
Fiskkonservator Lubbe, med tillhörande filmteam, var ute med fiskeguiden David Gross i Trosa skärgård. De fiskade abborre i ett försök att få ihop tillräckligt mycket material för att kunna göra en DVD eller en del av en DVD om abborrfiske.
Dagen började trögt med lite småabborrar. Efter några timmar valde gänget att åka tillbaka till ett ställe som inte gav något tidigare under dagen, men som David vet ska vara ett säkert kort för stor abborre. Det tog inte mer än några minuter förrän en abborre på 1160 gram föll för en Wiggly Wagger-jigg, tacklad på en dropshot-rigg på tre meters djup. Efter denna fina fisk följde en huggsexa med stora abborrar.
De tre största för dagen vägde 1160, 980 och 920 gram. Det togs även många abborrar på fyra hekto och uppåt samt en riktigt, riktigt stor abborre som tyvärr kom undan efter en kort fajt.
Samtliga abborrar fick simma tillbaka och är fångade på film. Dessutom filmades det under vattnet. Klippen finns snart ute på bland annat youtube.

Abborrarna var med på noterna när fiskeguiden David Gross och kompani skulle filma storabborrfiske.

Abborrarna var med på noterna när fiskeguiden David Gross och kompani skulle filma storabborrfiske.


Relaterad nyhet från din region
50 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfisket och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta