" /> Storfångster i Artjakten | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

4 år sedan Sverige Hans Hällman
Artjaktens ledare Vilma Örnskov med en mäktig lubb från djupet. Foto: Sportfiskarna
Storfångster i Artjakten

Sommarens stora fisketävling för barn är en succé och över 1500 fiskar har redan anmälts. Flera fångster kommer från havsdjupen och deltagarna har bland annat fått upp lubb, håkäring och vitrocka.

Störst fisk hittills är Ludwig Esséns håkäring på 135 centimeter från 10-gradarn. Den expeditionen lär han aldrig glömma, och innan båten kom i hamn hade han även lyckats dra upp en fin vitrocka.

Även tävlingens ledare, 14-åriga Vilma Örnskov, har dragit upp stor fisk från Skagerraks djup. En av dessa var en imponerande lubb i tungviktsklass.

Kommer någon att hinna i fatt Vilma i årets tävling? Det återstår att se, men i så fall krävs det en enastående bedrift eftersom hon redan lyckats fånga 69 arter!

Läs mer om fångsterna på Sportfiskarnas sida här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta