Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Storgädda på vertikal

Mattias Falker var egentligen ute efter gös och utrustningen var avpassad för vertikalfiske. Men inte blev han precis ledsen när en riktigt biffig 100-klubbare sög i sig jiggen.
Mattias, som bor i Bålsta, var ute på Mälaren en dag i början av oktober. På den tunna linan, 0,08 flätlina, satt en gul jigg och Mattias drev sakta med vinden medan han vertikalfiskade efter gös.
”Det högg på cirka 13 meters djup och jag trodde att det var en skaplig gös. Sen drog fisken iväg med halva linan och då förstod jag att det var en rejäl gädda. Håvade den och vägde och mätte och sen snabbt tillbaks med den i vattnet. Längt 109 centimeter och vikt 11,1 kilo. Grymt”, skriver Mattias i anmälan till 100-klubben.
Svenne Andersson

Det är inte lätt att plåta gäddor när man är ensam i båten, men det här är ett så pass ambitiöst försök att vi tycker det är väl värt att publicera.

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta