Just nu:
Annons

Nyheter

4 veckor sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Storstädning inledd – sportfiskare blev sopgubbar

Jodå – det blev verkstad i Malmö efter uppmaningen att kanalen måste städas. Redan den gångna helgen gjorde ett gäng sportfiskare en runda och plockade säckvis med skräp.

Det var förra veckan som Fiskejournalen berättade om medborgarförslaget att stänga fisket i Malmö kanal, med anledning av nedskräpningen som förekommer. Några sportfiskare skred till verket direkt och skapade gruppen Keep Malmö Kanal Clean, och de fick napp på en gång.

– Städrundan gick mycket bra och vi fick plockat riktigt mycket skräp. Det var även kul att se att vissa förbi passerande blev nyfikna och intresserade av vad vi höll på med, säger Ozzie Manglind som är en av initiativtagarna.
Han uppmanar nu fler att sluta upp i städinsatsen.

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta