En stor andel av den fisk vi äter är felmärkt, detta uppger brittiska BBC. I tron att äta torsk och kolja kanske du i själva verket äter pollock och pangiasus.
Hästköttskandaler har lett till hårdare kontroller av livsmedel. Då har även fiskdisken hamnat under lupp. Enligt BBC finns stora brister och upp till 80 procent av fisken kan vara felmärkt. Lobbygruppen Oceana, som jobbar för hårdare kontroller i fiskbranschen, menar att det finns en risk för hotade arter. Får fiskare upp rödlistad fisk kan de märka om den som en ohotad art, enligt BBC.
– Köper man en fiskprodukt och omsorgsfullt väljer av hälso- eller miljöskäl, så omintetgörs ditt val när fiskeindustrin bara säljer vad de vill sälja, säger Kimbery Warner, forskare vid Oceana.
Läs mer här. Morgan Fihn
Publicerad: 06 April 2013
Av: Morgan Fihn
Logga in
Logga in för att ta del av unika erbjudandet, priser och mycket annat.
Skapa ett konto
Gå med i vår medlemsklubb får att ta del av extra rabatter på mänder av fiskeprylar, förhandstur till kampanjer och mycket mer. Helt kostnadsfritt!