Fiskebutiken Vildmarksliv i Karlstad har tagit ett kul initiativ och bjuder in till en fisketävling mitt i stan, lördagen den 10 oktober. Fånga fem långa abborrar, plåta med digitalkamera, släpp tillbaka – och vinn! " /> Streetfishing i Karlstad | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Fiskejournalen
Det finns stora möjligheter att fiska abborre mitt i Karlstad.
Streetfishing i Karlstad

Fiskebutiken Vildmarksliv i Karlstad har tagit ett kul initiativ och bjuder in till en fisketävling mitt i stan, lördagen den 10 oktober. Fånga fem långa abborrar, plåta med digitalkamera, släpp tillbaka – och vinn!

Det finns mängder av fina fiskevatten inne i Karlstad och det har Vildmarksliv tagit fasta på. Tävlingen äger rum på Nedre Klarälvens fiskevårdsområde, från E18-bron och ner till Vänern. Tävlingsvattnen inkluderar alltså flera sjöar och dammar inne i stan.
Tävlingen pågår kl.11-16 och tävlingsreglerna är enkla. Man får ta sig runt i stan till fots, per cykel eller buss, men inte använda andra motorfordon. Alla sportfiskemetoder är tillåtna och det gäller att fånga fem så långa abborrar som möjligt. Det är nämligen bästa sammanlaga längden som vinner. Fiskarna plåtas med egen mobil eller digitalkamera mot en måttdekal.
Bakom arrangemanget står, förutom sportfiskebutiken, bland andra fiskevårdsområdet och Sportfiskarna.

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta