Fiskebutiken Vildmarksliv i Karlstad har tagit ett kul initiativ och bjuder in till en fisketävling mitt i stan, lördagen den 10 oktober. Fånga fem långa abborrar, plåta med digitalkamera, släpp tillbaka – och vinn! " /> Streetfishing i Karlstad | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Fiskejournalen
Det finns stora möjligheter att fiska abborre mitt i Karlstad.
Streetfishing i Karlstad

Fiskebutiken Vildmarksliv i Karlstad har tagit ett kul initiativ och bjuder in till en fisketävling mitt i stan, lördagen den 10 oktober. Fånga fem långa abborrar, plåta med digitalkamera, släpp tillbaka – och vinn!

Det finns mängder av fina fiskevatten inne i Karlstad och det har Vildmarksliv tagit fasta på. Tävlingen äger rum på Nedre Klarälvens fiskevårdsområde, från E18-bron och ner till Vänern. Tävlingsvattnen inkluderar alltså flera sjöar och dammar inne i stan.
Tävlingen pågår kl.11-16 och tävlingsreglerna är enkla. Man får ta sig runt i stan till fots, per cykel eller buss, men inte använda andra motorfordon. Alla sportfiskemetoder är tillåtna och det gäller att fånga fem så långa abborrar som möjligt. Det är nämligen bästa sammanlaga längden som vinner. Fiskarna plåtas med egen mobil eller digitalkamera mot en måttdekal.
Bakom arrangemanget står, förutom sportfiskebutiken, bland andra fiskevårdsområdet och Sportfiskarna.

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta