Mässan på Fiskekryssningen var välbesökt. Mässan på Fiskekryssningen var välbesökt.[/caption] " /> Succé för Fiskekryssningen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Succé för Fiskekryssningen
Mässan på Fiskekryssningen var välbesökt.

Mässan på Fiskekryssningen var välbesökt.

Årets Fiskekryssning är snart över och vi närmar oss Stockholm. Överallt hörs nöjda röster och önskningar om att kryssningen ska få en uppföljare nästa år.

Över 600 sportfiskare och ett tiotal utställare bordade Silja Galaxy när Fiskekryssningen lämnade Stockholm under fredagkvällen. Efter ett dygn av förstklassig musikunderhållning från Weeping Willows och fullsatta föreläsningar av Martin Falklind, Gunnar Westrin, Jean Jältsten samt gäddgrabbarna Olof Engstedt och Tobias Fränstam anländer vi nu snart fram till Stockholm igen. Dagens mässa lockade massor av folk och de workshopar som hölls var väldigt välbesökta och uppskattade.

Vi återkommer med bildspel från Fiskekryssningen i början av nästa vecka.

Morgan Fihn

 

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Så här kan det se ut längs Mörrumsån om planerna går i lås. Illustration: Blekinge Tekniska högskola
Lyxig kastanläggning ska sätta Blekinge på kartan

En lyxig och unik kastanläggning vid Mörrumsån kan bli nästa satsning för att sätta sportfisket i Blekinge på kartan. En presenterad förstudie avslöjar stora planer, där förhoppningen är att locka främst unga sportfiskare.

Det är Svenska Castingförbundet som i samarbete med bland annat Mörrums Kronolaxfiske smider planer på en kastanläggning, som i sitt utförande ska vara unik i Europa.
Sedan tidigare har det funnits planer på att etablera en kastanläggning i Ronneby kommun, men nu verkar alltså satsningen hamna i Karlshamn kommun i stället, och troligtvis i anslutning till Mörrumsån.

”En kastpoolsanläggning kommer stärka redan befintliga erbjudanden och tillföra något nytt, helt unikt för Europa och Sverige. Genom att arrangera internationella event vid anläggningen kommer 100-tals ambassadörer att sprida ordet i hela världen, vilket kommer stärka regionens image och varumärke på ett trovärdigt sätt”, står det i förstudien.
Nästa steg är att hitta finansiering och ännu fler samarbetspartners.

Lockar andra grupper
Någon som håller tummarna för att anläggningen blir verklighet är Ida-Maria Rigoll på Mörrums Kronolaxfiske.
– Vi håller tummarna. Med en sådan här kastanläggning skulle vi kunna locka helt andra grupper och erbjuda nya paketlösningar. Det finns redan en liknande anläggning i San Francisco, Golden Gate, men den i Karlshamns kommun skulle bli unik för Europa, säger Ida-Maria Rigoll som nu hoppas att både kommunen och andra aktörer ska nappa på idén.

Du kanske även gillar detta