I sommar hålls en kurs i ekologisk restaurering av rinnande vattendrag på Hjos folkhögskola.  " /> Sugen på fiskevård i sommar? | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Hjos kommun ligger i framkant när det gäller fiskevård.
Sugen på fiskevård i sommar?

I sommar hålls en kurs i ekologisk restaurering av rinnande vattendrag på Hjos folkhögskola. 
Kursen avser att ge deltagarna en god kunskap om hur man startar och genomför en restaurering av ett vattendrag. Det handlar om öringens biologi, planering av projekt, bygge av fiskvägar, biotopförbätterng med mera. Kursen tar upp såväl de praktiska bitarna som hur man hanterar den byråkrati som sådanda här åtgärder kräver.
Kursen äger rum 29/6 till 2/7. Intresserad? Hör av er till Hans-Göran Hansson (hans-goran.hansson@hjo.se)  på Hjos kommun.

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, det blir inget stopp för nya karpvatten. Foto: Marco Eichnar
Jubel bland sportfiskare – karpstopp dras tillbaka

Onsdagen var en segerns dag för svenska karpfiskare. Havs- och Vattenmyndigheten drar nämligen tillbaka sitt kritiserade förslag om att helt förbjuda utplantering av karp i nya vattenområden.

Fiskejournalen skrev för en tid sedan om den kraftiga kritiken mot Havs- och Vattenmyndigheten förslag, och nu har alltså sportfiskarna fått det glädjande beskedet att myndighetens ändrat sig.
– Det är glädjande att se att det faktiskt är möjligt att argumentera sakligt och få ett annat utfall. Nu kan man fortsatt utveckla sportfisket efter karp i landet under kontrollerade former, precis som vi hoppats, säger Svenska Karpklubbens ordförande Jon Sköld till Fiskejournalen.

De nya föreskrifterna som nu fastsatts innebär istället att det fortsättningsvis blir individuell prövning av ansökan hos respektive länsstyrelse som innan, vilket är exakt det som Svenska Karpklubben pekat på i sitt remissvar.
”På så vis kan vi fortsatt ha en god och kontrollerad möjlighet att skapa nya sportfiskevatten för Karp i Sverige och detta kan inte ses som annat än en viktig seger för alla som engagerar sig för karpfisket i vårt land”, skriver klubben på sin hemsida.
Här kan du läsa mer!

Du kanske även gillar detta