I sommar hålls en kurs i ekologisk restaurering av rinnande vattendrag på Hjos folkhögskola.  " /> Sugen på fiskevård i sommar? | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Hjos kommun ligger i framkant när det gäller fiskevård.
Sugen på fiskevård i sommar?

I sommar hålls en kurs i ekologisk restaurering av rinnande vattendrag på Hjos folkhögskola. 
Kursen avser att ge deltagarna en god kunskap om hur man startar och genomför en restaurering av ett vattendrag. Det handlar om öringens biologi, planering av projekt, bygge av fiskvägar, biotopförbätterng med mera. Kursen tar upp såväl de praktiska bitarna som hur man hanterar den byråkrati som sådanda här åtgärder kräver.
Kursen äger rum 29/6 till 2/7. Intresserad? Hör av er till Hans-Göran Hansson (hans-goran.hansson@hjo.se)  på Hjos kommun.

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta