Sommartider är abborrtider. Det skadar inte heller att abborren är en god fisk att lägga på grillen eller i röken. Men hur fångar du den? " /> Supertips för abborre | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Maria Ålander
Sommar, sol och abborre - det hör ihop. Abborren är som huggvilligast när vädret är som bäst.'
Supertips för abborre

Sommartider är abborrtider. Det skadar inte heller att abborren är en god fisk att lägga på grillen eller i röken. Men hur fångar du den?
I sommarnumret av Fiskejournalen har vi mycket lägligt 10 supertips för abborrfångst. De kan vara enkla saker som att tänka på att fiska där vinden ligger på. Dit blåser abborrens bytesdjur, så där finns också ofta abborren. Eller att gult verkar vara en favoritfärg för abborre. Särskilt jiggar i gult gillar de. Även viktigt att veta var i vattenlagret fisken befinner sig och på sommaren jagar abborren gärna högt i vattnet.
Mer tips och råd kan du läsa i Per-Ola Johannessons utmärkta abborrartikel som finns i det nummer av Fiskejournalen som ligger ute nu.

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta