Sommartider är abborrtider. Det skadar inte heller att abborren är en god fisk att lägga på grillen eller i röken. Men hur fångar du den? " /> Supertips för abborre | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Sommar, sol och abborre - det hör ihop. Abborren är som huggvilligast när vädret är som bäst.'
Supertips för abborre

Sommartider är abborrtider. Det skadar inte heller att abborren är en god fisk att lägga på grillen eller i röken. Men hur fångar du den?
I sommarnumret av Fiskejournalen har vi mycket lägligt 10 supertips för abborrfångst. De kan vara enkla saker som att tänka på att fiska där vinden ligger på. Dit blåser abborrens bytesdjur, så där finns också ofta abborren. Eller att gult verkar vara en favoritfärg för abborre. Särskilt jiggar i gult gillar de. Även viktigt att veta var i vattenlagret fisken befinner sig och på sommaren jagar abborren gärna högt i vattnet.
Mer tips och råd kan du läsa i Per-Ola Johannessons utmärkta abborrartikel som finns i det nummer av Fiskejournalen som ligger ute nu.

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta