Tävlingen Höstborren/TheBig5 befinner sig snart på upploppet, där 436 personer fördelat på hela 179 team ska göra upp om vilket team som är bäst i Sverige. Grundomgången avslutas 18 november, och helgen efter väntar finalen i Västervik. " />
Annons
Suveräna sviten av ledande teamet i Höstborren | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Hannes Bengtsson leder Höstborren med sitt team.
Suveräna sviten av ledande teamet i Höstborren

Tävlingen Höstborren/TheBig5 befinner sig snart på upploppet, där 436 personer fördelat på hela 179 team ska göra upp om vilket team som är bäst i Sverige. Grundomgången avslutas 18 november, och helgen efter väntar finalen i Västervik.

Leder just nu gör Team Naviguide/RenzStein, med en suverän svit på 248 centimeter, vilket alltså innebär att nästan alla fem abborrar är 50 centimeter långa.

Teamet består av Erik Petersson, Hannes Bengtsson och Jerry Widell, och de är hemmahörande i Kalmar. Fiskejournalen är naturligtvis nyfikna på deras upplägg i tävlingen.

– Vår taktik hittills har varit att röra sig mycket, leta upp abborren och får vi flera mindre så rör vi oss vidare då de större abborrarna har en tendens av att gå i mindre stim men med oftast större individer. Vi har haft problem med otroligt klart vatten, och då har vi försökt leta upp större id/braxstim som grumlar upp bland bottenstrukturen vilket har resulterat i att abborren gärna ställer sig bland dem i det lite grumligare vattnet, berättar Hannes Bengtsson.

Nu siktar de på att nå upp till 250 centimeter innan grundomgången är över.

– Det är alltid svårt att fånga fisk över 50 centimeter, och man ska vara glad om man lyckas fånga någon enstaka per år. Men med tanke på våra framgångar hittills så satsar vi på att ha våra 5 största abborrar på 50, säger en optimistisk Hannes Bengtsson.

Nedan hittar du heta

Erik Petersson.

Jerry Widell.

abborretips från Kalmar:

Heta tips från abborrsundet

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Det protesterades mot både odlingsindustrin och oljeindustrin i Oslo. Foto: Från Extinction Rebellion Norways Facebooksida
Aktivister i klistret – limmade fast sig mot laxodlingar

Den norska laxodlingsindustrin stöter på patrull även inom det egna landets gränser. På måndagen limmade aktivister från gruppen Extinction Rebellion fast sig vid ingången till Närings- och fiskeridepartementet i Oslo.

Det hela handlade om en protest mot odlingsindustrin, och om hur den anses vara oetisk och till skada för både havsmiljön och den vilda laxen. Det var tre aktivister, utklädda till laxar, som hade limmat fast sig, och bredvid stod grupper med plakat och förde fram sina budskap. Polispatruller, till både fots och till häst, skickades till platsen för att övervaka situationen. 

– Vi hoppas att de blir arresterade, sa Cinta Hondsmerk från Extinction Rebellion till norska TV 2.
Anledningen till den önskan var att det i så fall skulle ge protesten större uppmärksamhet, och att de i grund och botten var beredda att ge upp sin frihet för sakens skull.

Upplösningen på dramat framgick inte av TV 2:s rapportering under måndagen, men här kan du se bilder från händelsen. Samtidigt som aktionen mot Närings- och fiskeridepartementet pågick en rad andra protester i Oslo, bland annat med budskapet att oljeåldern är över och att samhället måste göra en grön omstart.

Du kanske även gillar detta