Tävlingen Höstborren/TheBig5 befinner sig snart på upploppet, där 436 personer fördelat på hela 179 team ska göra upp om vilket team som är bäst i Sverige. Grundomgången avslutas 18 november, och helgen efter väntar finalen i Västervik. " /> Suveräna sviten av ledande teamet i Höstborren | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Hannes Bengtsson leder Höstborren med sitt team.
Suveräna sviten av ledande teamet i Höstborren

Tävlingen Höstborren/TheBig5 befinner sig snart på upploppet, där 436 personer fördelat på hela 179 team ska göra upp om vilket team som är bäst i Sverige. Grundomgången avslutas 18 november, och helgen efter väntar finalen i Västervik.

Leder just nu gör Team Naviguide/RenzStein, med en suverän svit på 248 centimeter, vilket alltså innebär att nästan alla fem abborrar är 50 centimeter långa.

Teamet består av Erik Petersson, Hannes Bengtsson och Jerry Widell, och de är hemmahörande i Kalmar. Fiskejournalen är naturligtvis nyfikna på deras upplägg i tävlingen.

– Vår taktik hittills har varit att röra sig mycket, leta upp abborren och får vi flera mindre så rör vi oss vidare då de större abborrarna har en tendens av att gå i mindre stim men med oftast större individer. Vi har haft problem med otroligt klart vatten, och då har vi försökt leta upp större id/braxstim som grumlar upp bland bottenstrukturen vilket har resulterat i att abborren gärna ställer sig bland dem i det lite grumligare vattnet, berättar Hannes Bengtsson.

Nu siktar de på att nå upp till 250 centimeter innan grundomgången är över.

– Det är alltid svårt att fånga fisk över 50 centimeter, och man ska vara glad om man lyckas fånga någon enstaka per år. Men med tanke på våra framgångar hittills så satsar vi på att ha våra 5 största abborrar på 50, säger en optimistisk Hannes Bengtsson.

Nedan hittar du heta

Erik Petersson.

Jerry Widell.

abborretips från Kalmar:

Heta tips från abborrsundet

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Holm
Marcus Lindell har valt att pryda armen med ett fiskemotiv.
Bildspel: Kolla in några av läsarnas fisketatueringar!

Det vandrar omkring många levande konstverk bland Fiskejournalens läsare. Det konstaterar vi efter uppmaningen att skicka in bilder på era tatueringar. Här nedan har vi plockat ut tio vassa tatueringar från olika delar av riket.

 

Vi säger tack till Jens ”Gäddan” Hedström, Joakim Hallin, Anton Wikström, Joacim Bertilsson, Andreas Olsson, Jukka Kalliokoski, Linda-Maria Lundin, Kalle Rössvik, Jimmy Plojen Johansson och Marcus Lindell som delat med sig av sina gaddningar.

Du kanske även gillar detta